Eszeveszett gyors az új MBP; kiszivárogtak az idei iPhone modellek alkatrészei – mi történt a héten?

HusztiD 2018.07.21. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 415

Ismételten eltelt egy újabb hét, ám az elmúlt napok folyamán sem maradtunk történések nélkül, ugyanis megtudhattuk, hogy milyen lett a 2018-as MacBook Pro széria, illetve az idei évi iPhone modellekről is érkeztek új hírek.

Macbook-Pro-Update-Gear-Patrol-Lead-Full

Tesztek alapján közel tízszer gyorsabb SSD-vel rendelkezik a 2018-as MBP, mint vetélytársai

Majdhogynem minden alkalommal elmondhatjuk, mikor az Apple frissíti a MacBook vonalát, hogy van valamilyen szegmens, amiben igencsak kimagaslóan teljesítenek. A napokban frissített MacBook Pro termékcsaládról tesztet készített a jól ismert Laptop Mag, akik egy 13 colos modellhez jutottak hozzá, mely egy 4 magos, 2,7 GHz-es, 8. generációs Core i7 processzorral van felszerelve, ami mellett 16 GB RAM-ot, egy Intel Iris Plus 655-öt és 512 GB SSD-t találhatunk meg.

macos-mojave-macbook-pro

Bővebben itt.

iFixit: az Apple megoldotta a beragadó pillangó mechanikás billentyűzet problémáját?

Amikor egy új terméket dob piacra az Apple, akkor az iFixit az első, ki darabjaira kapja azt, hogy beszámoljon, mennyire szerelhető az adott masina. A csütörtökön frissített MacBook Pro család szétszerelésénél egy nagyon érdekes dolgot tapasztaltak a szakik, hiszen az Apple egy új szilikon réteget tett a billentyűzetébe.

macbook-pro-keyboard-2018

Bővebben itt.

Üveglapról kiszivárgott kép árulkodik, hogy mire számíthatunk az idei iPhone-októl

Benjamin Geskin nevét immáron jól ismerhetjük, ugyanis az előző év folyamán ő volt az, ki minden fontosabb információt kiszivárogtatott az iPhone X-ről. Ezúttal Twitteren osztotta meg az alábbi képet, s állítása alapján a három üvegpanel a szeptemberben érkező iPhone modellekhez enged betekintést nyerni.

2018-iphones-front-panels

Bővebben itt.

Kevesebb letöltés ellenére továbbra is kétszer annyi bevételt produkál az App Store, mint a Google Play

Most, hogy túl vagyunk a 2018-as év első felén, a Sensor Tower csapata egy új statisztikát adott ki, hogy milyenek voltak a globális alkalmazásletöltések és az abból generált bevételek. Komolyabb meglepetés ezúttal sem ért minket, ugyanis mint eddig mindig, úgy jelenleg is az App Store generált több bevételt.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

Iszonyatosan olcsón kínálja iPhone X hasonmás telefonját a Nokia

Amikor az Apple bejelentette az iPhone X-et, akkor sorra érkeztek a gyártók, kik egy hasonló, kamerakivágással rendelkező modellt mutattak be. Ide sorolhatjuk az Asus-t, a Huawei-t, az LG-t, a OnePlus-t és természetesen a Nokiát egyaránt. Az egykor szebb napokat megélt gyártó most beállt a sorba, s elkezdte a Nokia X5 értékesítését.

7FDD0CAE-5CAB-4CF2-B7D1-55C7B62138C1-780x520

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején újabb poénos videókat adott ki az Apple, melyben az Apple Pay kapta a főszerepet, illetve ha már 10 éves lett az App Store, akkor nosztalgiáztunk egy kicsit. Egészen meglepő információk érkeztek, mely alapján rengeteg eladatlan iPhone X porosodik az Apple polcain, majd jött a jobb hír, hogy egy teljes értékű Photoshop alkalmazáson dolgozik az Adobe. Nem utolsó sorban azt is megtudhattuk, hogy mi történt az Apple vezetőségével.

photoshop-ipad-800x374

A hét második felében Ming-Chi Kuo elárulta, hogy a Galaxy S10-es modelljeivel is az Apple-t utánozza majd a Samsung, illetve bemutatkozott a Gorilla Glass 6, melyhez nagy reményeket fűzhetünk. A Samsung ismételten az Apple-t szapulja legújabb reklámjával, majd kiderült, hogy az almások immáron nem írják alá az iOS 11.4-et. Végül láthattuk, hogy melyek voltak az idei iPhone Photography Awards legjobb képei.

Ezek voltak a 2018-as huszonkilencedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Mivel az Apple ezen a héten adta ki a legújabb bétákat, így jövőhéten új szoftverekre nem számíthatunk, de ettől függetlenül lesznek még érdekes híreink, így maradjatok velünk.

Jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!