Csendben, de megérkeztek a 2018-as MacBook Pro modellek

HusztiD 2018.07.12. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 443

mbp

Mindenféle előjel nélkül, az Apple a mai nap folyamán piacra dobta a 2018-as MacBook Pro modelljeit. Mindezt pont megelőzte Ming-Chi Kuo, ki pont mostanában osztotta meg, hogy milyen új termékfrissítéseket várhatunk az idei évben a kaliforniai vállalattól.

Az új MacBook Pro modelleknél végre elérhetőek az Intel nyolcadik generációs Core i5/7/9 processzorai. A 13 colos modellt négy magos i5-ös, vagy i7-es chipekkel hozhatjuk ki egészen 2,7 GHz-ig, ami a Turbo Boost technológiával 4,5 GHz-re növelhető. A 15 colos masinánál már kicsit jobb a helyzet, hiszen ott akár hat magos Core i7 és i9 processzort is választhatunk egészen 2,9 GHz-ig, ami a Turbo Boost-nak köszönhetően akár 4,8 GHz-re is hizlalható.

A kisebbik modelleket összesen 2 TB-os SSD-vel hozhatjuk ki, míg a nagyobbik testvért akár egy 4 TB-os egységgel. Külön jó hír, hogy a memória méretét immáron 32 GB-ra növelte az Apple, így nem kell fele ennyivel megelégedniük a felhasználóknak, mint korábban. Természetesen bemutatkozott itt is a True Tone kijelző, valamint a gépek az Apple T2-es chippel vannak felszerelve, mely a Touch ID és a Touch Bar vezérléséért felelős. Nem utolsó sorban az új masinák a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzettel vannak felszerelve – egyelőre nem tudni, hogy a későbbiek folyamán ez is beragad, mint a jelenlegiek, vagy sem, de bízzunk a legjobbakban.

A bővebb specifikációkat és a hivatalos magyar árakat az Apple honlapján tekinthetitek meg. Mit gondoltok az új frissítésről? Hiányoltok valamint, vagy egyelőre bőven elég ez a pár újdonság?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!