Mostantól az Apple Maps is beágyazható webes felületekre

HusztiD 2018.06.14. 15:55 Apple, Egyéb 0 db 133

Screen-Shot-2018-06-07-at-14.56.50-780x560

Annak ellenére, hogy az Apple Maps minden egyes iOS készüléken megtalálható, hatalmas előnye van a Google-nek. Ennek egyik oka, hogy évekkel ezelőtt igen döcögősen indult az almások saját térképszolgáltatása, de az utóbbi évek alatt egyre jobbá nőtte ki magát. Másik előny pedig, hogy eddig szinte minden weboldalon a Google Maps beágyazások voltak előnyben részesítve.

Most, a WWDC ’18 konferencia után egy rakás érdekesség derül ki szépen, fokozatosan. A legújabb hírünk, mely szerint az Apple immáron elérhetővé tette a MapKit javascriptet, melynek köszönhetően innentől bármilyen weboldalra beágyazható az almás térképszolgáltatás. Ahogyan a riválisnál, úgy itt is lehetőségünk van bármilyen keresési kritériumot beállítani, illetve az ezt támogató országokban kimutatja a tömegközlekedést is a szolgáltatás.

Természetesen nagyon sok idő kell, mire terjedtebb lesz az Apple Maps a webes felületeken, de nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen arányban sikerül majd azokat beágyazni a következő egy-két évben.

Ti melyik szolgáltatást használjátok legszívesebben és miért pont azt?

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!