Az emberek jobban szeretik a CarPlay-t, viszont inkább a Google Maps-hez ragaszkodnak

HusztiD 2018.09.05. 17:55 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 944

7418434F-EE43-4276-A90A-F4B7E9D51249-780x410

Egyre több olyan autót adnak ki a gyártók, melyek támogatják az Apple és a Google rendszereit, a CarPlay-t és az Android Auto-t. A J.D. Power csapata pedig ezzel kapcsolatosan készített felmérést, hogy voltaképp melyik szoftvert szeretik jobban a felhasználók.

A válaszadóknak pontozniuk kellett a rendszereket, s ezer pontból 777-et ért el a CarPlay, míg az Android Auto kicsivel kevesebbet, 748-at, ami minimális különbségnek tudható be. Ezen felül megtudhattuk, hogy az emberek ha új kocsit vesznek, akkor szinte azonnal elhanyagolják a beépített rendszert, hiszen a legtöbben az Apple vagy a Google rendszerét részesítik előnyben, mivel azokat megbízhatóbbnak találják.

Például megtudtuk, hogy az új autó vásárlók 19 százaléka abszolút nem használja az autójában lévő alapértelmezett navigációs rendszereket, viszont a válaszadók 70 százaléka azonnal csatlakoztatja okostelefonját a CarPlay vagy Andoid Auto miatt. A maradék 11 százalék pedig beéri az autóban lévő gyári szoftverrel. Érdekes, de a felmérésben résztvevők 56 százaléka nyilatkozta, hogy jobb szereti a Google Maps-et, míg további 23 százalék rakta le voksát az Apple Maps-re, s végül 16 százalék szavazott a Waze-ra.

Az Apple hamarosan kiadja az iOS 12 végleges változatát, melynek egyik újdonsága nem más lesz, minthogy támogatva lesznek a third-party térképszolgáltatók. Kíváncsian várjuk, hogy ez hogyan hat a későbbi felmérések alkalmával, illetve a felhasználói elégedettségek terén.

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!