2020-ban érkezik a következő forradalmi Apple termék; csúszik az iPhone SE 2 – mi történt a héten?

HusztiD 2018.02.24. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 729

Ismételten eltelt egy hét, az elmúlt napok folyamán pedig tele voltunk érdekesebbnél érdekesebb hírekkel, melyek közül egy csokorba szedtük a legjobbakat arra az esetre, ha lemaradtatok volna.

portrait-lighting

A júniusi WWDC 18 konferencia berkein belül mutatkozhat be az iPhone SE 2

Az Apple elsőnek két évvel ezelőtt mutatta be az első generációs iPhone SE-t, hogy azon felhasználóknak is kedvezzen, kik továbbra is a 4 colos kijelzőméretnél maradnának. A telefon ekkor lényegében az előtte fél évvel piacra dobott iPhone 6s hardverelemeit kapta meg, így a készülék gyorsaságára sem lehetett panasza a felhasználóknak.

iphone-se-x-concept-01

Bővebben itt.

Tim Cook: az Apple nem követ senkit sem, 2020-ban érkezik a következő forradalmi termékük

Nem olyan régen beszámoltunk, hogy a Fast Company az Apple-t hozta ki a leginnovatívabb vállalatnak. Nem telt sok időbe, a csoport készített egy rövid interjút az almások vezérigazgatójával, Tim Cookkal, amiből újabb érdekes dolgokat tudhattunk meg.

tim-cook1

Bővebben itt.

Áprilistól minden új App Store-ban megjelenő alkalmazásnak támogatnia kell az iPhone X-et

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple bizonyos időközönként mindig felhívja a fejlesztők figyelmét egy-egy fontos változásra. Most sem történt másképp, hiszen a napok folyamán értesítették őket, mely alapján áprilistól csak olyan alkalmazásokat engedélyeznek megjelenni az App Store-ban, melyek támogatják az iPhone X-et.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

Ezekben a dolgokban kellene leginkább fejlődnie az iOS 12-nek

Nem olyan régen kiszivárgott, hogy az Apple-nél szembesültek az iOS 11 rossz teljesítésével, így a következő főrendszerre jobban rágyúrnak. Mindez azt jelenti, hogy első sorban a stabilitásra és a teljesítményre mennek rá, új funkciókat pedig majd csak a későbbi, nagyobb verziószámú frissítésekben teszik elérhetővé.

iOS-12-On-iPhone-X

Bővebben itt.

Az Apple a leginnovatívabb vállalat

Legalábbis ezt állítja a Fast Company, kik előálltak a szokásos éves rangsorolásaikkal, melyekben arra keresték a választ, hogy mely vállalatok részesülnek a leginnovatívabb kategorizálásban. A szakemberek szerint az előző év folyamán még az Amazon volt a legjobb, azonban a tavalyi negyedik helyezettről az elsőre javította helyzetét az Apple.

tim-cook-arms-event

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, mely szerin június 4-én mutathatja be az Apple az iOS 12-t, valamint egy új szabadalomnak köszönhetően fény derült, hogy az almások a VR headset-ek legnagyobb problémáját javítanák. A HomePod tulajok számára itt lesz 20 tipp, a könnyebb vezérléshez, valamint ha már okoshangszóró, akkor az is kiderült, hogy mennyibe kerül az Apple-nek legyártania egy HomePod-ot. Végül azt is láthattuk, hogyan sikerült a Xiaominak lemásolnia az iPhone X gesztusvezérlését.

airpods1

A hét második felében jött a hír, mely szerint berendelték a Carpool Karaoke második évadját, amin felül megtudhattuk, hogy az Apple-nél landolt az okostelefon piac pénzbevételének az 51 százaléka. Ha valakiben kérdés merült volna fel, akkor itt leírtuk, hogy hogyan működik a Hey Siri funkció egyszerre több készülék esetében, valamint két új iPad modellre találhattunk utalást. Végül, de nem utolsó sorban megtudtuk, hogy ígéretes újdonságokkal érkezik a második generációs AirPods füles.

Ezek voltak a 2018-as év nyolcadik hetének legérdekesebb hírei. Következő hónapban már márciust írunk, s ha valóban lesz tavaszi esemény az Apple részéről, akkor feltehetően hamarosan bejelentésre kerül. Ezen felül újabb bétákat várhatunk, hiszen ha minden jól megy, akkor következő hónapban már a végleges szoftverkiadásokat is megkaphatjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!