Az Apple a leginnovatívabb vállalat

HusztiD 2018.02.21. 17:55 Apple, Kiemelt hírek 1 db 249

tim-cook-arms-event

Legalábbis ezt állítja a Fast Company, kik előálltak a szokásos éves rangsorolásaikkal, melyekben arra keresték a választ, hogy mely vállalatok részesülnek a leginnovatívabb kategorizálásban. A szakemberek szerint az előző év folyamán még az Amazon volt a legjobb, azonban a tavalyi negyedik helyezettről az elsőre javította helyzetét az Apple.

Szakemberek szerint a kaliforniai vállalat 2010, vagy is az iPad bemutatása óta stagnált. Az utóbbi bő egy év folyamán azonban változott a helyzet, hiszen elsőnek piacra dobták a vezeték nélküli AirPods füleseket, majd jött az Apple Watch Series 3, ami egy igazi bestseller lett. Időközben az Apple belépett az AR világába, így a fejlesztők az ARKit segítségével ennek megfelelő alkalmazásokat készíthetnek, végül pedig a novemberben megjelent iPhone X még a szkeptikusok véleményét is megváltoztatta.

Ezen felül az Apple lett a világ legértékesebb nagyvállalata a tech termékeinek köszönhetően. Nem utolsó sorban a hozzáértők még az almások kreativitását is kiemelték, melyeket az újabb termékeikben láthatunk viszont, azonban itt a hardverek és szoftverek remek elegyét ismerték el. Példának az iPhone 7-et hozták fel, amit az almások saját operációs rendszeréhez igazítottak kezdve az alkalmazásoktól, a kijelzőn és a kamerán át az ujjlenyomatolvasóig. A chipgyártásra külön felhívták a figyelmet, ugyanis a telefonban lévő A10 Fusion processzor gyorsaságban anno végig verte a riválisait a különféle benchmark eredmények alapján.

AirPower

A második helyen egyébként a Netflix, harmadikon a Square, negyediken a Tencent és az ötödiken az Amazon található meg. A lista összesen a top 50 leginnovatívabb vállalatot rejti magában, így a például a kilencedik helyen a Spotify, tizenkettediken az Instagram, tizennegyediken a Space X és tizennyolcadikon a Nintendo található meg. Érdemes megnézni a teljes listát, hogy hogyan rangsorolták a nagyvállalatokat a Fast Company hozzáértői.

Nem árt megjegyezni, hogy az alábbi lista a Fast Company szakembereinek a véleményei alapján került összeállításra. Ismerjük el, hogy az utóbbi hónapok folyamán az Apple kezéből kezd kicsúszni az irányítás, ami leginkább az iOS 11 hibáinak tudható be, így ebből kifolyólag nem biztos, hogy őket illetné az első hely. Ugyanakkor ott van a Space X egyaránt, amivel Elon Musk az utóbbi hetekben elég nagy dolgot vitt véghez, így talán ők is megérdemelnék, hogy valamivel előkelőbb helyezést kapjanak.

Mindenesetre reméljük az almások részéről, hogy tényleg észbe kapnak, s a júniusban bemutatásra kerülő iOS 12 az eddigi lehető legjobb rendszer lesz, amit kiadnak a kezeik közül.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2018.02.22. 15:57

    Teljesen mást gondolok az innovitasrol mint amit e lista készítői (nem csak az Apple-re gondolok)

Szólj hozzá Te is!