Az Apple-nél landolt az okostelefon piac bevételének több, mint a fele(!)

HusztiD 2018.02.21. 15:55 iPhone 0 db 187

iphone-x1

Február elején ejtette meg hivatalos 2018 Q1-es pénzügyi konferenciáját az Apple, melyből kiderült, hogy nagyon jól teljesítettek a 2017-es év utolsó negyedévében. Ehhez kapcsolódóan új elemzést adott ki a Strategy Analytics csapata, kik szerint iszonyatosan nagyot tarolt az almás vállalat.

Ha pontosak akarunk lenni, akkor az előző év utolsó negyedévében az Apple az okostelefon piac bevételének 51 százalékát tette egymaga zsebre, ami 61 milliárd dollárnyi pénzösszegnek felel meg. Ezen arányokkal az Apple volt a legjobban teljesítő gyártó, mivel a Samsungot is sikerült hétszeresen felülmúlniuk. Természetesen az nem kérdés, hogy az iPhone X miatt volt ennyire sikeres a vállalat, hiszen a 999 dolláros indulóár által az iPhone átlagos eladási ára 800 dollárra növekedett.

Egyébként a Samsung sem panaszkodhat, ugyanis az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest 21 százalékkal nőtt az átlagos eladási áruk, így 254 dollárra emelkedett egy Samsung okostelefon átlagára. Szakértők szerint a Galaxy S8 és a Note 8 hatalmas szerepet játszott az átlagár növekedésében, s Kínában voltak a legkelendőbbek az említett modellek.

Kíváncsian várjuk, hogy a későbbiekben hogyan teljesítenek a kaliforniaiak, hiszen az eddigi adatok alapján egyáltalán nem lehet panaszra okuk.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!