Ezekben a dolgokban kellene leginkább fejlődnie az iOS 12-nek

HusztiD 2018.02.20. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 607

iOS-12-On-iPhone-X

Nem olyan régen kiszivárgott, hogy az Apple-nél szembesültek az iOS 11 rossz teljesítésével, így a következő főrendszerre jobban rágyúrnak. Mindez azt jelenti, hogy első sorban a stabilitásra és a teljesítményre mennek rá, új funkciókat pedig majd csak a későbbi, nagyobb verziószámú frissítésekben teszik elérhetővé.

Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy összeszedjük azokat a dolgokat, melyekben illendő lenne javítania az Apple-nek.

Siri

Természetesen Sirit, a virtuális asszisztenst szinte minden évben megemlíthetjük, hiszen az utóbbi évek folyamán nem igazán sikerült egyről a kettőre fejlődnie. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy számunkra még mindig nem érhető el a magyar alternatívája, amit már illő lenne az almásoknak bemutatniuk, hiszen maga Siri még 2011-ben, az iPhone 4s készülékeken mutatkozott be elsőnek.

Természetesen ha a stabilitásra gyúrnak rá az almások, akkor nem Siri lesz a fő kiindulási pontjuk, de egy iOS 12.1, vagy 12.2-es rendszerben illendő lenne egy valamivel fejlettebb asszisztenssel előállniuk.

Értesítési központ

Ez is egy olyan funkció, melyről évek óta várjuk mi felhasználók a változást. Tudjuk nagyon jól, hogy ahogyan egy új értesítés készül, az külön-külön fog megjelenni, ami eléggé zavaró szokott lenni. Például ha egy adott ismerősünktől kapunk Messengerből üzeneteket, akkor azt a rendszer külön-külön fogja úgynevezett értesítési buborékokban felhozni. Jó lenne, ha az Apple az Android után elkezdené összecsoportosítani az egy alkalmazáson belüli értesítéseket, ami által sokkal átláthatóbb, letisztultabb és egyszerűbb lenne a rendszer.

screen-shot-2018-01-24-at-13-52-27

Portré mód

Oké, egyértelmű, hogy az iPhone 7 Plus bevezetésével ez az egyik legérdekesebb funkció, de aki rendelkezik az ezt támogató telefonok egyikével, az tudhatja, hogy közel sem tökéletes. Nyilván egy okostelefontól nem lehet sokat várni, azonban számos olyan dolog van, melyet szoftveresen lehetne javítani. Például szabályozható lenne a háttér elmosásának mértéke, valamint a széleknél is jobban finomíthatna az Apple, hiszen némely kép elég érdekesen néz ki, ha nem a megfelelő fényviszonyok mellett készítjük.

Az iPhone X státusz sávja

Az új csúcskészülék kapcsán megoszlanak a felhasználói vélemények, de egyértelmű, hogy van mit finomítania az Apple-nek az iPhone X kapcsán. Egyik ilyen dolog a státusz sáv, amin jelenleg kevés információ található meg a TrueDepth kamerakivágásnak köszönhetően. Nyilván kisebb a hely, mint a hagyományos modellek esetében, de úgy hisszük, hogy lehetne még mit csiszolniuk az almásoknak a felhasználók örömére, hogy alapból több adat kerüljön kijelzésre a vezérlőközpont előhívása nélkül.

iphone-x2

Bugok

Igen, a bugok… Korábbi iOS felhasználók, kik frissítettek a 11-es főrendszerre azok nagy része biztosan elégedetlen lesz az Apple rendszerével, ugyanis sorra jönnek elő különféle hibái, melyek nem csak rövid, de akár hosszabb távon is zavaróak tudnak lenni. Reméljük, hogy Federighi-ék csapata tényleg rágyúr a stabilitásra, ugyanis ha ez így marad és csak az új, fölösleges funkciók bemutatását fontolgatják, akkor bizony a felhasználók szignifikáns részét is elveszthetik emiatt.

Ti mit gondoltok? Szerintetek miben kellene legfőképp fejlődnie az ősszel érkező iOS 12-nek?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Iphone se - 2018.02.21. 09:36

    Junius 11-én hó?

  2. Antimilan - 2018.02.21. 20:32

    Szerintetek pont ebben kell fejlődnie???? Ios11-et nem használtok? Mi ez a hülyeség? Stabil és megbízható ios kell előbb. Nem magyar siri

Szólj hozzá Te is!