Nyolc éves az iPhone 3G és az App Store; nagyobb kapacitású aksival érkezik az iPhone 7 – mi történt a héten?

HusztiD 2016.07.17. 15:27 Apple, Kiemelt hírek 0 db 328

Meglehetősen visszafogott volt ez a hét, ugyanis nem voltak új béták, új hírekből pedig kevesebb volt, mint ahogyan azt megszokhattuk. Noha minden nyár közepén ez van, ettől függetlenül mint mindig, ezúttal szintén összeszedtük a legérdekesebb híreket amik az elmúlt napok folyamán történtek.

iphone-3g-780x488

Új OS X malware terjeng a neten, amely ellopja a jelszavaidat

A biztonsági szakikból álló ESET csapata nem olyan régen arról számolt be, hogy egy új fenyegetést találtak OS X alatt. Maga a malware könnyen terjed: elég egy egyszerű .zip fájlban lévő szöveges dokumentum avagy JPEG kép, amelyet ha megnyitunk, akkor általa képes terjedni. Ha megnyitunk egy ilyen fájlt, akkor a Terminal a háttérben elindul és lefuttatja saját kódját. A baj ezzel az, hogy innentől kezdve, ahányszor újraindítjuk a gépet, annyiszor fog lefutni és fogja lopni a személyes adatainkat.

google-beefs-up-gmail-security-to-keep-your-emails-private-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201602gmail-780x520

Bővebben itt.

Hamarosan végtől-végig terjedő titkosítást kap a Facebook Messenger

Újabb hírek szerint a Facebook hamarosan bevezeti a végtől-végig terjedő titkosítást. Jól tudjuk, hogy az Apple az iMessage és a FaceTime kapcsán már régóta használja, illetve nem olyan régen a What’s App is beállt a sorba a megnövelt biztonsági eljárások kapcsán. Ha minden jól megy, akkor az idei nyár folyamán szélesebb körben elterjed a titkosítás.

facebook-messenger-encryption1

Bővebben itt.

Az iPhone felhasználók 15 százaléka készül ősszel a cserére

A Piper Jaffray-től Gene Munster ismételten hallatott magáról jó szokásához híven. Ezúttal 400 iPhone tulajt kérdezett meg az ősszel érkező új modell kapcsán. A befektetők és elemzők egyelőre nagyon aggódnak az új telefon sikere miatt, ugyanis az eddigi szóbeszédek szerint inkább egy iPhone 6ss lesz, amiből eredendően nem sok jót remélnek a készüléknek.

27902153242_390ba151d1_b

Bővebben itt.

Letöltési problémák adódtak az App Store-ban

Csütörtök reggelre virradóan több Twitter felhasználó jelezte, hogy szinte képtelen egy-egy alkalmazást letölteni, avagy frissíteni az App Store-ból. A beszámolók alapján mindenféle appnál elmondható az eset, azonban egyelőre úgy tűnik, hogy javarészt a Netflix és Snapchat-ra érkezik a legtöbb panasz.

app-store-ap

Bővebben itt.

Újabb szabadalomtroll támadja az Apple-t

Egy újabb szabadalomtroll perelte be az Apple-t, aki azt állítja, hogy az almás vállalat megszegte a még 2005 folyamán benyújtott, végül évekkel később levédetett szabadalmát. Magát az eljárást a Snap-On Technologies nyújtotta be a szabadalmi és védjegy hivatal felé, ami azóta a Somaltus tulajdonát képzi.

iphone-6s-battery-replacement-hero

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megtudhattuk, hogy melyek voltak az idei év eddigi legjobb iPhone-nal készített képei, majd pletykaszinten olvashattunk a Google első okosórájáról, amiről később kiderült, hogy milyen lehet. A hét első felében kaptunk egy remek iOS 9.3.2 és iOS 10 beta 2 összehasonlító videót, ami után egy újabb kép került fel a netre az iPhone 7 állítólagos hátlapjáról. A napokban volt nyolc éve, hogy megjelent az iPhone 3G, illetve ekkor debütált az App Store egyaránt, ami nagy sikereket ért el már az első napok folyamán.

mbp_13

A hét második felében megtudhattuk, hogy miért ne mászkáljunk fegyver alakú iPhone tokkal, valamint egy új elemzés szerint visszaesőben a PC és Mac piac. Kaptunk új infókat az iPhone 7-ről, amely szerint nagyobb kapacitású akkumulátorral kerül piacra, ami mellett volt még egy Apple Pencil és rendes ceruza összehasonítás egyaránt. Végezetül pedig beszámoltunk, hogy az Apple 25 millió dollárt fizet egy szabadalom miatt, szombatra pedig összeírtuk, hogy hogyan kell az iOS 10-et downgradelni.

Mint mindig, a huszonnyolcadik héten is köszönjük a figyelmeteket! Mivel ezen a héten nem kaptunk iOS 9.3.3-at, így nagy az esély, hogy ezen a héten véglegesen kiadják azt, illetve az sem elképzelhetetlen, hogy megkapjuk az iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 és watchOS 3 legújabb bétáját.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!