25 millió dollárt fizet a Cover Flow és Time Machine kapcsán az Apple

HusztiD 2016.07.15. 17:25 Apple, Egyéb 0 db 125

timemachine

Az Apple 25 millió dollár kártérítést fizet a Network-1 Technologies számára, hiszen egy szabadalmi perben vesztettek harcot, melyben a Cover Flow és Time Machine volt a téma. Maga a szabadalom 1999-ig megy vissza, amit anno a Mirror World Technologies védetett le.

A dokumentumban egy olyan eljárást írtak le, melyet az Apple már évek óta használ: kronológiai sorrendbe rakja a fájlokat, amelyek között lapozhatunk. Ez teljesen hasonló a már említett Cover Flow eljáráshoz, amit az Apple használ, illetve egyaránt találkozhatunk ilyen megoldással a Time Machine-ban.

A dolog érdekessége, hogy anno a Mirror World még 2010 folyamán beperelte az Apple-t ugyanezen ügy kapcsán. Ekkor pert nyertek és 625 millió dollár kártérítést kaptak, azonban az almások tovább mentek és egy évvel később sikerült érvényteleníteniük a pert és lezárni az ügyet, ugyanis akkor kiderült, hogy mégsem sértettek szabadalmat. 2013 folyamán pedig a Network-1 csapata felvásárolta a Mirror Worlds-öt és most úgy néz ki, hogy mégis sikerült pert nyerniük, de jóval kiesebb összegben, mint amit évekkel ezelőtt kiszabtak az almások részére.

Nem mellesleg az előző év folyamán ugyanezen dolgok miatt sikerült a Network-1-nek a Microsoftot is megfognia, ám tőlük csupán 4,6 millió dollár kártérítést kaptak ugyanezen szabadalom megsértéséért.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!