Az Apple kegyeire hajt a Yahoo!

HusztiD 2015.01.30. 13:12 Apple, Egyéb 1 db 267

chi-yahoos-mayer-apples-cook-what-do-they-do-next-20150128

A tavalyi év folyamán már nem egyszer hallhattuk Marissa Mayer nevét, a Yahoo! vezérigazgatójáról, hiszen már akkoriban kezdte fűzni Jony Iveot, hiszen szerinte jót tenne az almás vállalatnak, ha az ő keresőmotorjukra váltanának. Év végére pedig azt is megtudhattuk, hogy mind a Yahoo! és a Microsoft egyaránt szeretné megnyerni az Apple-t, hiszen mindkét óriás a saját keresőmotorját kínálja az Apple számára, hiszen idén lejár a Google-lel kötött szerződésük.

Az Apple 2015 Q1-gyes pénzügyi jelentései után Marissa Mayer is hangot adott, hiszen szeretné, ha mind iPhone-on, iPaden, Macen a Yahoo! keresője lenne az alapértelmezett. Hozzátette azt is, hogy szerinte ez lenne az egyik legjobb, ha csak nem a legnagyobb ilyen üzleti dolog, ha ez létrejönne. Elmondta, hogy a Mozillával is szorosan együttműködtek, hiszen minden tekintetben szeretnének a felhasználók érdekébe járni, így ugyanezt tennék az Apple-lel és azok felhasználói bázisával is.

Hogy végül kit választ az Apple, azt nehéz lenne előre megmondani. Napjaink legnagyobbja a Google, azonban az elmúlt évek során folyamatosan szigetelődött tőlük az Apple, hiszen mind a YouTube és a Google Maps alkalmazást eltávolították az iOS alapértelmezett applikációi közül. Ha esetlegesen nem hosszabbítanák meg a szerződést, akkor a Yahoo! vagy a Bing között kellene dönteniük, azonban nem biztos, hogy ennek a felhasználók egy bizonyos része örülne. Bár nyilvánvaló, hogy ilyen esetben sokan visszaváltanának a Google motorjára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Matthew - 2015.02.03. 07:20

    A Yahoo! meg a Bing egy szar. Ezt mindenki tudja. Nem egy bizonyos része.

Szólj hozzá Te is!