Bing-re vagy Yahoo-ra válthat jövőre az Apple

HusztiD 2014.11.26. 16:24 Apple, Egyéb 0 db 307

Jepretan-Layar-2014-11-26-pada-02.30.56

Viszonylag eléggé régen hallhattunk már a Yahoo-ról, akinek a vezérigazgatója, Marissa Mayer korábban már ajánlatot tett Jony Ivenak. Ekkortájt az Apple vezetői nem fogadták el az ajánlatot, még az is kiderült pluszba, hogy az iOS 8-ban az Apple szakított az alapértelmezett Yahoo! időjárás-szolgáltatásával, ugyanis az új rendszer óta már a The Weather Channel szolgál a legfrissebb időjárás-előrejelzéssel. Most viszont újabb fejlemények várhatóak.

Az Apple 2007, tehát a legelső iPhone megjelenése óta használja alapértelmezett keresőként a Google-t a Safari böngészőiben iOS-től OS X-ig. A legfrissebb információk szerint a két fél közötti szerződés jövőre járhat le, így nem kizárt, hogy az almások egy másik partner után néznek majd. A hírek szerint mind a Microsoft és a Yahoo! is szeretné elnyerni az Apple kegyeit, hiszen azzal hatalmas előrelépést könyvelhetnének el. Ettől függetlenül továbbra is jelen lenne a Google keresőmotorja, azonban az csak választható opció lenne. Mindenesetre ha cserél az Apple, akkor az nyilván azért lesz, mert szeretnék minél jobbá tenni a programjaikat, szolgáltatásaikat, hiszen a döntés függ attól is, hogy mennyire releváns találatokat dob ki az adott keresőmotor.

Egyébként nem ez az első, hogy az Apple szakít a Google-lel. Elsőnek az iOS 6 megjelenésekor dobták a kukába az alapértelmezett Google Maps programot és cserélték azt le a saját Apple Maps-ükre. Ugyanakkor tavaly is nagy változások történtek a hetedik rendszer megjelenésével, hiszen a Siri onnantól kezdve a Bing-et használja keresésre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!