Iszonyatos pénzeket kap az Apple, hogy a Google legyen az alapértelmezett keresőmotor iOS-en

HusztiD 2020.11.02. 12:55 Apple, Egyéb 0 db 335

google

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tech óriások körül mindig balhé van, ugyanis valamiért mindig folynak ellenük antitröszt vizsgálatok. Most legújabban a Google-t vizsgálják az amerikai hatóságok, s mint kiderült, az óriás éves szinten 8-12 milliárd dollárnak megfelelő pénzösszeget fizet az Apple részére, hogy az ő keresőmotorjuk legyen az alapértelmezett az almás rendszereken.

Tudjuk, hogy a kaliforniaiak még évekkel ezelőtt ütötték nyélbe a Google-lel az üzletet, azonban ezt az amerikai hatóságok most kifogásolhatónak találták, ugyanis monopolhelyzetet biztosít az óriás számára. Egyelőre nem tudni, hogy emiatt fognak-e szabályozni valamit, azonban rémisztőnek nevezték a Google egyeduralmát, hiszen más nem jut mellettük szóhoz, illetve a saját reklám kampányukat is köré tudják építeni, ami újabb vaskos pénzt hoz számukra a konyhára.

Érdekesség, hogy ez a 8-12 milliárd dollár az Apple éves profitjának nagyjából a 14-21 százalékát teszi ki, így abszolút nem elhanyagolandó tényező ez sem, ha az almások szemszögéből vizsgáljuk a dolgokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!