Az Apple vásárolta fel a legtöbb AI startupot az elmúlt öt évben

HusztiD 2021.03.29. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 129

Aki folyamatosan követi az Apple-körüli híreket, az tudja, hogy az Apple időről időre vásárol fel kisebb startupokat. Ezekről igyekszünk mindig beszámolni, azonban a GlobalData egy kicsit érdekes kimutatással állt elő, melyből kiderült, hogy mely nagyvállalatok vásároltak fel több kisebbet.

Mint kiderült, 2016 és 2020 között az Apple összesen 25 olyan startupot vásárolt fel, amely erősen a mesterséges intelligenciára építkezik. Egészen szép számok ezek, hiszen ha átlagolunk, akkor éves szinten 5 kisvállalatról beszélhetünk. Magyarán mondva, a kaliforniaiak két és fél havonta tesznek szert újabb tudásra és tapasztalatra.

Amennyiben az összes nagyvállalatot nézzük, akkor is érdekesnek számítanak az Apple számai, hiszen ezen óriások valamivel több, mint 60 kisebb céget kebeleztek be. Magyarán mondva az almások ennek majdnem a felét tették ki, amivel a Google-t is megelőzik, akinél ezen szám összesen csak 14-re tehető.

Az Apple mindig hosszútávon gondolkodik, így kíváncsian várjuk, hogy hogyan kamatoztatják ezen tudásukat. Itt nem feltétlenül a Siri fejlesztésére kell gondolni, hanem az összes olyan dologra, melyet a mesterséges intelligencia által bővíthetnek és tehetnek jobbá, mint az iPhone-ok fényképezése, vagy akár a régóta pletykák tárgyát képző Apple Car rendszere.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!