Búcsúzhatunk a 4S után az 5C gyártásától is?

Skarp 2014.11.26. 15:00 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 780

iphone5c_kivezetes_kiemelt

A tajvani Industrial and Commercial Times értesülései szerint úgy tűnik: igen. A készülék gyártása 2015 közepén leállhat, mind a Foxtron, mind a Wistron fokozatosan csökkenti jó ideje a termelési ütemet. Ez összecseng kedvenc elemzőnk, a KGI Securities alkalmazottja, Ming-Chi Kuo jóslatával, aki ezt előre jelezte még korábban.

A tavaly némileg olcsóbb megoldásként műanyag köntöst kapott, belsőre az 5-össel egyező 5C-t jelenleg az 5S, a 6 és a 6 Plus mellett árulják. A kínálat egyszerűsítése, áramvonalasítása lehet az elsődleges, egyben leglogikusabb indoklás, mivel így már csak Touch ID-val rendelkező modellek lesznek kaphatóak.

Bár eleinte az eladások elmaradtak a várttól az 5C esetében, s ezért a szaksajtó hamar elkezdett bukásról beszélni, idővel azért egy tisztességes szám kerekedett ki a dologból. A tavalyi év végén ráadásul komoly promóciós kampánnyal támogatták meg az 5C-t a Yahoon és a Tumblren, ami meglátszott az eladási számokon is. Tavaly a gyártási darabszámok aránya elkezdett az 5S felé fordulni, s az 5C lassan megindult a kivezetés felé, amit jól mutatott, hogy már jó ideje csak a 8 gigás verzió volt kapható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!