Hamarosan szállodákban is hasznát vehetjük az okostelefonoknak

HusztiD 2014.11.06. 16:27 Apple, iPhone 3 hozzászólás 561

starwood-hotel-keyless-smartphone-bluetooth-lock-entry-640x353

Az előző hét folyamán már felmerült a hír, amely szerint az Apple tovább bővítené a szolgáltatásait az iPhone 6 és 6 Plus-ban található NFC által. Az akkori hírek digitális hitelesítőként festették le az Apple új okostelefonjait. A legfrissebb információk pedig erre alapoznak, hiszen ez hamarosan megvalósul, mivel a Starwood Hotelnél már elkezdték reklámozni az új szolgáltatást.

Van azonban némi csavar a történetben, ugyanis a szolgáltatás nem NFC-vel működik, hanem Bluetooth LE-vel. Ez azt jelenti, hogy iPhone 4S-től felfele bármely telefonnal hitelesíthetjük magunkat. Ennek kapcsán a különböző Androidos telefonok is támogatottak, amelyek rendelkeznek a Bluetooth LE szabvánnyal. Ahhoz, hogy megfelelően működjön a szolgáltatás, le kell tölteni a hotel saját alkalmazását, amelyhez majd megkapják a felhasználók a szükséges hozzáférési szinteket. Ha véletlenül lemerülne a telefon, akkor sem kellene csüggedni, hiszen akkor a már régóta használt kulcsos technikával juthatnánk be az adott szobába.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Peter Szakacs - 2014.11.06. 17:41

    Es ha lemerul a telefonom akkor alhatok a folyoson :DD

  2. Costa - 2014.11.07. 11:38

    “Ha véletlenül lemerülne a telefon, akkor sem kellene csüggedni, hiszen akkor a már régóta használt kulcsos technikával juthatnánk be az adott szobába.”

  3. Iphone man - 2015.01.04. 13:45

    Erre még egy kicsit várni kell

Szólj hozzá Te is!