Újabb Microsoft-os meglepetés: ingyenes Office iOS-re és Androidra

Skarp 2014.11.06. 18:01 Apple, iOS, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 1 495

office_ingyen_ios_kiemelt

Meglepő lépésre szánta el magát a Microsoft: az Office-programcsomag használata iPad-en, iPhone-on és Androidos készülékeken mostantól teljesen ingyenes. Mától kezdve nem szükséges az Office 365 előfizetés ahhoz, hogy a felhőben tároljuk a dokumentumainkat, vagy szerkesszük azokat. A bejelentés alig pár nappal követte a Dropbox-szal kötött stratégiai együttműködés hírét, aminek keretében a Dropboxot mélyebben integrálják az Office szolgáltatásaiba asztali, mobil és webes felületeken egyaránt. Mostantól letöltheted az Office for iPad programokat és az összes doksidat a Dropboxon tárolhatod anélkül, hogy egy fillért fizetnél a Microsoftnak. Ráadásul egy teljesen új iPhone app is rajtol ma, ami már tartalmazza a Dropbox integrációt is.

Bár őrültségnek hangzik elsőre, de mivel az online megoldások eddig is ingyenesek voltak, ez csupán arról szól, hogy az azt használókat áttereljék a mobilokra. Michael Atalla, az Office marketingigazgatója úgy fogalmazott, ez nem új irány, csupán az eddigi stratégia kiterjesztése. Bár a sima felhasználók számára az Office mobilverziója ingyenes lesz, a Microsoft nem terjeszti ki az ingyenes funkcionalitást a vállalati ügyfelekre. Az Office 365 előfizetés továbbra is szükséges a OneDrive for Business és Dropbox üzleti előfizetőknek. A stratégiai lépés hátterében persze az áll, hogy a Microsoft szeretné az Office ellenfeleit a mobilszektoron kívül tartani.

Mivel az Office domináns játékos, ha egy konkurens szoftver megjelenik a piacon, ingyenesen, prémium opciókat plusz pénzért kínálva, a felhasználók hamar átállhattak volna. Ráadásul az Apple is egyre hangsúlyosabban tolja júzerei elé iWork-csomagját és egyéb konkurensek is potenciálisan veszélyesnek bizonyulhatnak az MS egyik fejőstehenére. Igazi rémálom lenne, ha a vevők rájönnének, hogy nincs szükségük az Office-ra pénzért, hiszen egy rakás ingyenes app érhető el – akkor minek fizessenek? Bátor, ugyanakkor defenzív lépés ez, így azonban a konkurenciának más támadási pontot kell találnia, ezt már befoltozták Redmondban.

Mi viszont végsősoron kiválóan jártunk, szóval töltsétek és használjátok. Arra van.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

 1. hengelhoffer - 2014.11.07. 10:17

  Esküszöm nem trollságból…de most tényleg.. ez miért is jó nekünk? Akinek perverzitása volt, hogy a telefonon szerkesztgessen táblázatokat, stb. Az úgy is megvette. Én most ingyen sem fogom használni.
  Tényleg nagyon örülnék, ha valaki írna életszerű példákat a használatára.

  • kaze7 - 2014.11.07. 18:34

   iPadre szerintem elég hasznos.

 2. Pal007 - 2014.11.07. 12:02

  Nem baj az ha akár telefonon is megtudod szerkeszteni a doksit… A telóm mindig nálam van, de próbáld már meg az asztali gépet a hónod alá csapni!
  (Aki papírügyeket intéz gyakran – szerintem – annak ez szuper)

 3. hengelhoffer - 2014.11.07. 12:40

  :) Az igaz, hogy nehezen menne, de hány cellát lehet látni egyszerre? Mondjuk ha minden kötél szakad, vészhelyzetben…

 4. Pal007 - 2014.11.08. 21:56

  Igen, én is valami vészhelyzetben tudom elképzelni mondjuk…

Szólj hozzá Te is!