Hiába az egyik legnépszerűbb, egyelőre kisebb arányban használják fizetésre az Apple Pay-t

HusztiD 2021.10.20. 09:55 Apple Pay, Kiemelt hírek 0 db 465

Az Apple immáron több éve mutatta be mobilfizetési szolgáltatását, az Apple Pay-t, azonban jelenleg úgy tűnik, hogy szülőhazájukban, az amerikai piacon nem igazán használják az emberek. Vagyis ez derült ki a Pyments legutóbbi felméréséből.

Azon felhasználóknál, ahol aktiválva van az Apple Pay, ott az emberek 93,9 százaléka nem használja eme funkcióját a telefonnak. Ergo az Apple Pay aktivált készülékek 6,1 százalékával fizetnek. Érdemes megjegyezni, hogy ezen adatokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen mindösszesen 3 671 embert sikerült megkérdezniük, ami nem biztos, hogy arányaiban lefedi a teljes piacot.

Ezzel szemben érdekes az is, hogy 2019 és 2021 között a bankkártyás vásárlások 20,1 százalékkal növekedtek Amerikában. Ha ebből indulunk ki, akkor érthetetlen, hogy miért használhatják ilyen kevesen az Apple Pay-t, de azért ne feledjük, hogy kevesebb, mint 4 ezer emberből nem lehet teljesen átfogó képet kialakítani. Valószínűleg a felhasználók ennél nagyobb számban használhatják a szolgáltatást.

Nálatok egyébként mi a helyzet? Ti mennyire használjátok az Apple Pay-t?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!