Újabb szolgáltatásokkal bővítené ki az iPhone 6 NFC lehetőségeit az Apple

HusztiD 2014.10.28. 12:11 Apple, iPhone 3 hozzászólás 1 624

apple-pay2Az iPhone 6 megjelenésével Tim nem csak az új telefonokat mutatta be, hanem az új szolgáltatásról is beszámolt, az Apple Pay-ről. Az új iPhone-okban lévő NFC chip segítségével úgy használhatjuk a támogatott boltokban a telefont, mint egy fizetőeszközt, ugyanis az Apple ezzel szeretné felváltani a bankkártyás tranzakciókat. A The Information pedig úgy értesült, hogy hamarosan tovább bővítheti a szolgáltatás funkcióit a kaliforniai vállalat.

A legfrissebb hírek szerint az Apple már több vállalattal is felvette a kapcsolatot, mint például a HID Global és a Cubic. Az utóbbi két cég kapcsán hitelesítő eszköznek használhatnánk a telefonunkat, ugyanis a két vállalat elektronikus kártyákat gyárt, amelyek segítségével csak a megadott jogosultságú személyek léphetnek be egy-egy helyre épületen belül. Ezen felül felmerült a tömegközlekedés is az Apple-nél, így nem kizárt, hogy ezentúl a buszokon, villamosokon is az Apple Pay által vásárolhatják meg a jegyeket az utasok.

Egyelőre még nagyon kezdetleges dolog az Apple Pay, hiszen csupán Amerikában támogatják, ám ott is csak limitált számú vállalkozások. Hogy mekkora sikere lesz az almások újdonságának, azt egyelőre nehéz lenne megmondani, de vélhetően az elkövetkezendő egy-két év során kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. ViTamás - 2014.10.28. 15:52

    Nagyon jó lenne ha az nfc-t rendesen “kinyitnák” és lehetne rendesen (fényképező, tv, stb…) használni!

  2. Fehérsólyom - 2014.10.28. 21:55

    A szemünk előtt valósul meg ez a technika, hogy ne adhasson és ne vehessen semmit sem az; akinek a kezében nincs megfelelő, – a saját személyéhez kötött, és a hatalom által engedélyezett fizetőeszköz. Önként és dalolva nyújtjuk csuklónkat, sőt mi magunk rakjuk fel rá a bilincset, okosóra vagy okosteló formájában. Homlokunkra pedig egy okos-szemüveg kerül majd, ezzel teljes lessz a kép. Mindezt azért, hogy ki ne raboljon valaki, és hogy minden törvényesen működjön. A technika jó! De hogy mire lesz bealkalmazva…

  3. ViTamás - 2014.10.29. 17:55

    Fehérsólyom! Az lesz, mint A pusztító című Stallone filmben.

Szólj hozzá Te is!