A 2016-os Volkswagen modelljeiben is elérhető lesz a CarPlay

HusztiD 2014.07.17. 16:17 Apple, iOS 3 hozzászólás 280

Az év elején megjelent iOS 7.1 sok újdonságot hozott a felhasználók számára, ám ezek közül talán a CarPlay volt az egyik legérdekesebb. Az új funkció által lényegében otthonosabbá tehetjük a személygépkocsinkat, már amennyiben az támogatja ezt a szolgáltatást. Navigálhatunk, zenét hallgathatunk, hangvezérelhetünk a Siri által és miegymás egyéb érdekességet hajthatunk általa végre.

Több nagyobb autógyártó is bejelentette már korábban, hogy melyik új modelljeik érkeznek majd a CarPlay támogatásával. Legutóbb a Hyundai Sonata mutatkozott be, amely már hamarosan kapható lesz. Most úgy tűnik, hogy az egyik legnagyobb német gyártó sem szeretne kimaradni a buliból, hiszen a madarak úgy csicsergik, hogy hamarosan a Volkswagen is bejelenti az Apple-lel való együttműködését. Egyelőre nem tudott, hogy pontosan melyik modelleknél lesz elérhető a CarPlay, viszont a hírek szerint csak a 2016-os autómobiloktól lesz esedékes az új funkció bevezetése.

Ezen felül pedig az is kiderült, hogy a későbbi iOS frissítések alkalmával az Apple tovább fejleszti a CarPlay-t, így az ezentúl vezetéknélkül is képes lesz kapcsolódni az autókhoz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Ibrick - 2014.07.17. 18:14

    Az tetszik ebben a Carplay-ben, hogy mindenki beszél róla de nem látta még senki munka közben. Nem beszélve arról, hogy milyen gyenge navigációra az Apple féle térkép. Aki használt már profi navi szoftvert az tudja miről beszélek.

  2. Zsé - 2014.07.18. 10:26

    Miért, az Iphone 6 ot sem látta senki de már hamisítjàk!? Előre el kell adni a hitet! Ez a hidd el piac marketing! Amikor megjelenik az új Iphon 6 os addigra garantálom rekord mennyiségű telefon eladás lesz! Műkődik a marketing gépezet.

  3. Pool - 2014.07.18. 23:17

    Szerintem ha ennyi atutogyártó szerződik akkor kicsit rágyúr az apple a térképre. A végén a legtutibb navi lessz.

Szólj hozzá Te is!