Még biztonságosabbá teheti az autóvezetők életét az Apple

HusztiD 2018.06.08. 14:55 Egyéb, iOS 0 db 249

2017-02-09-04-12-19pm2017-honda-city-features-5

Az Apple az iOS 11-be számos hasznos újdonságot pakolt, mint például a ne zavarjanak vezetés közben funkciót. Ahogyan a neve is elárulja, eme újdonság a sofőröknek van hasznára, s az eddigi adatok alapján lényegesen csökkent a vezetés közbeni figyelemelterelések száma.

Ha minden jól megy, akkor ezt egy szinttel feljebb emelheti az Apple, hiszen egy új szabadalom a telefonálásokat fogná meg. Lényege, hogy vezetés közben, ha hívnak minket, akkor Siri helyettünk felvenné a telefont, s a hívó fél számára közölné, hogy éppen vezetünk. Természetesen sokkal több mindent beállíthatnánk az asszisztens számára, így akár azt is mondhatná, hogy hívjon bennünket vissza a későbbiekben.

Mivel ez csak egy újabb szabadalom, így garancia nincs rá, hogy egyhamar lesz belőle valami. Viszont ez annyira hasznosnak tűnik első blikkre, hogy hiba lenne, ha kihagyná az Apple, hiszen ezzel a funkcióval valamelyest tovább növelhetnék a biztonságos közlekedést. Egyes felmérések szerint aki vezetés közben a telefonját nyomkodja, az közel olyan mértékű állapottal ér fel, mintha ittasan ülne be a volán mögé. Már csak ebből kiindulva tényleg nem lenne csoda, ha tovább bővítenék a ne zavarjanak vezetés közben funkciójukat.

Figyelem! Betört a kijelződ? Ne feledd, kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!