A Facebook felvásárolja a WhatsAppot

Skarp 2014.02.20. 13:50 Apple, Programok 3 hozzászólás 455

A legnépszerűbb közösségi oldal a sikeres cross-platform csevegőalkalmazás, a WhatsApp megvásárlása mellett döntött, amiért 4 milliárd dollárt fizetnek, illetve további 12 milliárdot Facebook részvényekben, illetve 3 milliárdnyi alkalmazotti részvényosztást is kilátásba helyeztek. Ráadásul a cég alapítója, Jan Koum az Facebook igazgatótanácsának tagja lesz. A szolgáltatás aktív felhasználói bázisa tavaly év végére átlépte a 400 milliót, aminek negyede az utolsó pár hónap hozadéka. Nem csoda, hogy a Google is szemet vetett rájuk – tavaly áprilisban állítólag majdnem meg is vették 1 milliárdért, bár ezt a WA a mai napig tagadja. Mindössze egy év alatt a sokszorosára nőtt a vállalat értéke.

Maga Mark Zuckerberg is megnyilatkozott a felvásárlás kapcsán, elmondása alapján a WhatsApp know-howját saját csevegőjük fejlesztésére  is fordítják, de a közeljövőben biztosan nem egyesül az új szerzemény és a Facebook Messenger, mivel más célközönség használja őket. Zuckerberg szándéka szerint párhuzamosan fejlesztik majd a két alkalmazást. A WhatsApp egyébként jelenleg is az App Store toplistájának 35. helyén trónol, s a Facebook állítása szerint a WhatsApp üzenetforgalma lassan eléri a globális SMS-forgalmat, tavaly összesen 7 billió üzenetet továbbítottak az ingyenes appon keresztül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. LiEuTeNaNt - 2014.02.20. 17:09

    Tudtommal már fel is vásárolta.

  2. Boki - 2014.02.20. 18:49

    Ez a jó vagy rossz lehet a felhasznaloknak?

  3. Balazs - 2014.02.20. 19:10

    Kiraly! De vegyetek meg a snapchatot! Az egy nagyon jo otlet, de sajna nem sokkal tobb… Es utalom a kinezetet, attol fuggetlenul h rengeteget hasznalom! A facebook csapata biztos azt is feldobna

Szólj hozzá Te is!