iWatch: Az Apple különböző töltési eljárásokkal kísérletez

Skarp 2014.02.03. 13:03 Apple, Rövidhírek 4 hozzászólás 510

Az New York Times cikke szerint az almás vállalat egyelőre bizonytalan az iWatchnál alkalmazott töltési megoldást illetően. A lista élén vélhetően a Nokia megoldásához hasonló, töltőplatformos, indukciós verzió állhat. Felmerült a napenergián illetve mozgási energián alapuló töltés is, azonban úgy tűnik, ez utóbbiak még hosszú évekre vannak attól, hogy praktikusan használhatóvá-beépíthetővé, úgymond Apple-kompatibilissá váljanak. A lap szerint az okosóra várhatóan ívelt üveggel fog rendelkezni, amire az egyik verzió szerint a napenergia felvételére alkalmas réteg kerülhetne, így a nappali működés biztosítottá válna. A másik kísérleti iránynál a sok modern óránál alkalmazott automata szerkezetekhez hasonló, az energiát a felhasználó mozgásából nyerő megoldást alkalmaznának. Érdekesség, hogy az Apple egy ilyen szabadalmat már 2009-ben benyújtott.

A NYT beszámolója arra is kitér, hogy mivel az akksi-technológia viszonylagosan lassú fejlődése miatt az Apple fókuszába az utóbbi időben fokozatosan az energiahatékonyság került – ahogyan azt az utolsó generációs MacBook Airek is tanúsítják. Ahogyan azt az iPod egyik szülőatyjaként is elismert Tony Fadell is megerősítette, a napenergia alkalmazása már iPhone és iPod modellek fejlesztése során is többször előkerült, de a technológia az eszközök sajátságos tárolása (értsd: zsebben hordozás) miatt nem bizonyult szerencsésnek. Az iWatch szempontjából azért kardinális kérdés az akkumulátor és a töltés, mert bár – ahogyan korábban körbefutott a tematikus oldalakon – az Apple flexibilis akksik fejlesztésével is foglalkozik, az akkuidő továbbra is problémás maradt, akadályozva egy használható és töltés nélkül több napot bíró okosóra piacra dobását.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. chris - 2014.02.03. 13:10

    nem ugy van h kiserletezIK?

  2. Tomi - 2014.02.03. 16:30

    Lehet már valamit tudni, hogy kb. mikor jön (elég az év és az évszak) ? Mert vagy ilyet veszek, van iPod Nonot ://

  3. Tomi - 2014.02.03. 16:30

    *vagy iPod nanot

  4. Boxoló - 2014.02.03. 20:45

    Hàt ha idèn mèg ki szeretnèk adni nagyon bele kell hùzniuk. Nekemùgy tûnik mèg nagyon le vannak maradva. Pont az akksi kèrdès lenne a legfontosabb. Nem szeretnèm naponta feldobni tôltôre. Vmi azt sùgja el fogjàk ezt kapkodni ,csak hogy “kint legyen màr a piacon” . Ès csak pàr hònapot tesztelik… Hmmm…
    Ès mi van azzal a wireless töltès nevezetû dologgal? Nincs töltô pad csak bizonyos hatòsugaran belül töltôdik.

Szólj hozzá Te is!