Takarékos óra-üzemmód és Samsung órának álcázott prototípusok

Sloan 2015.03.02. 15:31 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 865

Már csak egy hetet kell aludnunk az új Apple eseményig, ahol a cég végleg felfedi majd az áprilisban debütáló Apple Watch részleteit. A The New York Times is a hamarosan érkező kütyüről cikkez.

Watch Gallery-1

Az egyik érdekes új információ a teljesítménytakarékos mód, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz bizonyos szint alá merülésével csak az idő legyen látható és minden egyéb, nem létfontosságú funkció átmenetileg kikapcsoljon. A jelentés arról is beszámol, hogy mivel az órát számtalan Apple dolgozó is tesztelte, a cég a Samsung okosórájához hasonlóra tervezte a prototípusokat, igyekezvén elrejteni azokat.

A Wall Street Journal-nak is nyilatkoztak különböző források múlt hónapban az Apple Watch eredetileg tervezett egészségügyi funkcióit illetően, melyeket állítólag végül elvetettek. A The New York Times forrása szerint, ezt a döntést már 18 hónappal ezelőtt meghozták, cáfolva azon jelentéseket, melyek szerint az utolsó pillanatban született volna döntés az ügyben.

“Közel két évvel ezelőtt, a cég eü-szenzorokkal kísérletezett, melyek többek közt a vérnyomást és a stresszt is mérnék. Ezen kutatásokat 18 hónappal ezelőtt, a szenzorok nem konzisztens működése miatt félbehagyták. Az Apple már rég eldöntötte, hogy az óra első verziója pulzust és mozgást mérő szenzorral is rendelkezzen, az iPhone fitnesztracking útitársaként.” – írja a NYT. Korábban kiszivárgott jelentések azt feltételezték, hogy az Apple még mindig dolgozik ezeken a technológiákon, s idővel elérhetőek lesznek az Apple Watch jövőbeli kiadásaiban.

A mai jelentés betekintést enged a fejlesztési folyamatba, s arról is beszámol, hogy technikai nehézségek miatt az óra a tervezettnél valamivel később érkezik. A problémákat több, a projekten dolgozó mérnök elvesztése is tovább súlyosbította. A Google Nest Lab, melynek élén a volt iPod-os úttörő Tony Fadell áll, csábított át több kulcsfontosságú Apple dolgozót. Az Apple-esemény délelőtt 10:00-kor lesz március 9-én, hétfőn, a Yerba Buena Center for Arts-ban, San Francisco-ban. A cég élő videóközvetítést biztosít majd, és mi is tudósítunk az eseményről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

 1. Applefunn - 2015.03.02. 18:27

  Eü szenzorok nélkül ez csk egy tucat bumszli buta óra lesz.
  Akkor mar inkább egy svájci…

 2. strucc007 - 2015.03.02. 18:44

  Dettó.

 3. aggressor - 2015.03.02. 22:03

  egy rolex azért tud olyan dolgokat amit egy apple “óra” sosem fog tudni.

 4. Petig36 - 2015.03.03. 21:33

  Hogy lehet már egy rolexet,vagy hasonló kalibert összehasonlítani egy játék kütyüvel….bármit is tudjon…..

Szólj hozzá Te is!