Üvegbe épített napkollektorok által működnek az új Apple Store-ok

HusztiD 2016.06.02. 17:54 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 172

capture

A legújabb hírek szerint a San Franciscóban hamarosan megnyíló új Apple Store egészen egyedülálló lesz, hiszen az almások egy teljesen egyedi és egyben hasznos megoldást fognak bevezetni. Röviden és tömören olyan napkollektoros üvegpaneleket fognak bevezetni, ami által energiát termelnek.

Mindez pedig az Onyx Solar egy új dokumentumából derült ki, ami által lényegében megerősítésre került, hogy a kaliforniai vállalat az ő technológiájukat fogja használni az új boltot illetően – plusz az elkövetkezendő időszak során további boltoknál is viszontláthatjuk a technológiát. A hivatalos információk szerint ezzel az Apple évenkénti 92,034 kWh-ot takarít meg, amivel összesen 61 tonnányi szénmonoxid szennyeződéstől óvják meg a Földet.

09

Tegyük fel, hogy az Onyx Solar megoldását használnák a One World Trade Centerben. Mi lenne akkor? Annyi energiát termelne, amivel 350 lakást lennének képesek árammal ellátni. És mindezt úgy, hogy olyan szolárpanelekről beszélünk, amelyek lényegében üvegből állnak, ugyanis egyedülálló, úgynevezett kvantum pontokat építenének a panelekbe, ami által teljesen üveghatást keltenek.

Mióta Tim Cook az Apple CEO-ja, azóta nagyon sokat zöldült a vállalat. Természetesen Steve Jobs keze alatt sem volt rosszabb dolga, azonban jó látni, hogy korunk egyik legnagyobb vállalata ennyi erőt és energiát fektet a minél zöldebb környezet kialakításába.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Gábor - 2016.06.03. 08:14

    Üvegbe épített napkollektor? Szerintem napelemre gondolt a szerző! A napkollektorral csak vizet lehet melegíteni, áramot soha sem fog termelni! Itt NAPELEMről van szó! Kérem javítsa!

Szólj hozzá Te is!