Már negyedik az Apple a zöldenergia-listán

Skarp 2014.02.03. 11:03 Apple, Egyéb 0 db 251

Az amerikai EPA (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Ügynökség) a hétvégén jelentést adott ki, egy amolyan Top 30-as listát, ami az USA leginkább zöldenergia-barát tech és telekommunikációs vállalatait veszi számba.  A megújuló energiaforrásokból a teljes fogyasztáshoz mért arányban mindössze csak az Intel, a Microsoft és persze a Google áll a cupertinói vállalat előtt. Az EPA beszámoló alapján a vállalat teljes energiafogyasztása elérte az 537 millió kWh-t.

A leginkább diverzifikált energiabeszállítói forrásokkal egyébként Apple rendelkezik, a második helyen álló vállalat 5 különböző vállalattól vásárolja az energiát, míg a listavezető Applenél ez a szám 11. A teljes energiafogyasztásának egyébként 85 százalékát nyeri megújuló energiaforrásokból (pl. szél- és napenergia) és értelemszerűen 15-öt hagyományosakból. Az Apple 2007 óta fektet különösen nagy hangsúlyt a környezetvédelemre, ekkora indult a cég keresztes háborúja a teljesen megújuló energiaforrások által táplált jövőért.

Azelőtt többször érte komoly kritika a vállalatot a környezetvédelmi felelősségvállalás hiányosságai miatt miatt. Ha bővebben érdekel a téma, itt a Forbes remek cikke pont két évvel ezelőttről arról, hogyan lett a környezet ügye iránt kissé indifferens vállalatból az ágazat egyik iránymutatója.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!