A Foxconn gyárakban hamarosan robotok fognak segíteni

Helme 2012.12.11. 21:08 Apple, Mac 0 db 401

A Foxconn szóvivője Louis Woo, a The Wall Street Journalnek megerősítette azt a pletykát, hogy a vállalat automatizálja az összeszerelés egyes fázisait. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kirúgják az ott dolgozókat, hanem csupán segíteni fognak a munkásoknak.

A Foxconn vezérigazgatója Terry Gou megjegyezte, hogy azokat a folyamatokat fogják átvenni a robotok, amik nagyon sok ismétlődő monoton mozdulatot tartalmaznak. Ezeket jelenleg a legrosszabbul fizetett alkalmazottak végzik. Ez a lépés csökkenti az összeszerelési költségeket, de kérdéses, hogy mit csinálnak azokkal az emberekkel, akiknek a munkáját gépek veszik át.

Az iPhone 5 esetében komoly problémák voltak az összeszereléssel, ugyanis nagyon sok darab eltért a várttól. Ezt laikusok csak akkor vették észre, amikor a nagy cégek által elkészített hivatalos tokok nem voltak jók a készülékekre. Várhatóan a modernizálással ez a rizikófaktor is eltűnik.

Továbba a Foxconn bejelentette, hogy az Egyesült Államokban fogja a tevékenységét bővíteni. A terjeszkedés megoldhatja az ellátási problémákat. Ezek a bejelentések egyébként azért fontosak, mert megerősítik a korábbi pletykákat. Tim Cook ugye az NBC-s interjúban azt állította, hogy a gyártás egy részét visszaviszik az USA-ba, pár napja pedig azt lehetett hallani, hogy robotok fognak dolgozni az amerikai gyárban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!