Hamarosan érkezik a Belkin új Lightning autós töltője és dokkolója

Tian 2012.11.06. 21:25 Apple, Kiegészítők 0 db 1 135

Miközben a kínai gyártók azon törik a fejüket, hogy a speciális hitelesítési chipet kijátszva hogyan tudnának Lightning csatlakozós kiegészítőket készíteni, addig a Belkin bejelentette, hogy november közepén érezik két kiegészítőjük is az Apple termékekhez, amivel már képesek leszünk tölteni legújabb iPhone 5, iPod touch, iPod nano, iPad és iPad mini készülékünket. Így mostantól nem kell azon aggódnunk majd, hogy lemerül a készülékünk, ha esetleg egy hosszabb utazás során kedvünk támadna megnézni egy filmet vagy játszani egy erőforrás-igényesebb játékkal, mert a Belkin új kiegészítője biztosítja készülékünknek az áramellátást.

A Belkin neve ismerős lehet, hisz 2003-ban ő volt az első olyan külső gyártó cég, aki az Apple készülékekhez a 30 tűs minőségi töltőket elkezdte forgalmazni. Idén sincs ez másként és megragadva az alkalmat, most Lightning csatlakozós kiegészítőkkel próbálnak kedveskedni a vevőknek. Az autós töltő és a dokkoló is 29.99 dolláros áron már előrendelhető a Belkin oldalán, illetve várhatóan november 15-én elkezdődnek a rendelések teljesítése.

Az autós töltőről röviden annyit, hogy egy 1,2 m-es kábellel rendelkező matt fekete borítású 10 wattos töltő. A dokkoló ennél érdekesebb, mely a töltési és szinkronizálási funkciók mellett kapott egy jack dugót is, amire ráhelyezve készülékünket (akár tokkal együtt) a hangokat egyszerűen kivezethetjük egy külső hangszóróra vagy fejhallgatóra. A jack dugó mozgatható alkatrész, így ha szeretnénk akkor el is tüntethetjük a dokkolóba visszahajtva. Ami még fontos, hogy a dokkolóhoz nem jár Lightning kábel, így a saját Apple által árusított csatlakozónkat kell használnunk hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Korábban a Szifon.com cikkírója, majd 2012-től az iPhoneHungary csapat tagja. Szabadidejében előszeretettel tanulmányozza a fotózás és a videókészítés fortélyait.

Szólj hozzá Te is!