Nem támogatja a gyorstöltést az új MacBook Pro széria USB C portja

HusztiD 2021.10.22. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 254

Az Apple nem olyan rég mutatta be az új MacBook Pro szériát az M1 Pro és M1 Max chipekkel karöltve, melyek eléggé bitangra sikerültek. Mint ekkor megtudhattuk, az új laptopokon három darab USB C port kapott helyet, amin továbbra is tölthetjük a gépet, azonban külön egy dedikált MagSafe is megtalálható, amin kizárólag csak tölthetünk.

Az Apple vezetői elmondták, hogy az új MacBook Pro széria támogatja a gyorstöltést. Sajnos technikai akadályok miatt még nem egészen igaz ez az állítás, ugyanis mindez csak a MagSafe porton keresztül lehetséges. A 14 colos géphez 96W-os adapter jár, míg a 16-os testvéréhez 140W-os.

A probléma ott kezdődik, ha az USB C portokon szeretnénk tölteni, mivel az csak 100W-os töltöttséget tud felvenni. Ergo ez azt jelenti, hogy a 14-es gépeket nyugodtan tölthetjük mindkét port által, ott nem fogunk különbséget tapasztalni. Viszont aki a 16 colos modellre pályázik, annak érdemes lesz tudnia, hogy a MagSafe által lehetséges majd a gyorstöltés, mivel az képes felvenni a teljes 140W-ot.

Igazából apróság ez a mostani, hiszen feltehetően a felhasználók jelentős többsége úgyis a MagSafe által fog tölteni, hiszen eleve azt mellékeli gépei mellé az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!