A Microsoft már tudja mivel alázza le az iPad mini táblagépet

KeleMan 2012.11.06. 18:54 Apple, Egyéb, iPad 3 hozzászólás 2 181

A The Verge legfrissebb jelentése szerint a Microsoft már javában bütyköli azt az új hardvert, mely képes lesz lealázni a hihetetlen népszerűségnek örvendő iPad mini készüléket. Több különálló forrás is megjegyezte ugyanis, hogy Redmondban már javában zajlik egy egyelőre név nélküli, de sokan “XBox Surface”-ként emlegetett 7″-es táblagép fejlesztése.

Az XBox Surface vélhetően valamilyen ARM alapú processzort fog kapni, valamint nagyteljesítményű és rendkívül gyors memóriát valamint izmos grafikai chipet. Találgatások szerint a Microsoft az új táblagépen egy módosított kernellel rendelkező Windows 8-as rendszert fog majd futtatni, mely akár a részévé is válhat a várhatóan jövőre érkező XBox 720-as következő generációs konzolnak is.

Az új XBox Surface várhatóan szintén jövő évben érkezik majd, melyet a kínai Pegatron és Foxconn gyárthat a közeljövőben. Vélhetően a Microsoft célja az, hogy olyan újgenerációs platformot alakítson ki, mellyel könnyedén lehet majd otthon a nagyképernyős televízió előtt is játszani, de amennyiben úton vagyunk, akkor se maradjunk játékok nélkül. Kérdéses persze, hogy az AppStore áruházában elérhető számtalan 0,89€-s játékokkal vajon hogyan fog tudni majd versenyre kelni az új jövevény.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. iMarc - 2012.11.06. 22:22

    Valamilyen ARM alapú procit kapnak… tehát az Xbox surface csak az eddigi Xbox játékokkal lesz inkompatibilis. Remek. Az iPad ezzel szemben csak az eddigi, és a jővőbeni iPod, iPhone, iPad alkalmazásokal komptibilis. Most akkor milyen iPad alázó rakás szarral jönnek MS-ék?

  2. Fleshman - 2012.11.07. 09:18

    Ráadásul a jelenlegi csodatabletjük is rommá szaggat egy Cut the Rope alatt, nem tudom így mit várnak az élettől ?!

  3. iSTVAN - 2012.12.15. 18:56

    No majd meglátjuk

Szólj hozzá Te is!