Idén még a Lightning csatlakozó lesz a nyerő, jövőre azonban Smart Connector-t kap az iPhone 13

HusztiD 2020.05.28. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 2 hozzászólás 1 718

Lightning-iPhone-7

Régóta olvashatunk már azzal kapcsolatosan híreket, hogy az Apple a jövőben elhagyja a Lightning portot, s helyette az USB C-re áll át. Nos, a legújabb szóbeszédek szerint erre nem fog sor kerülni, hiszen az almások az iPhone 12-nél még mindig a jó öreg Lightning csatinál maradnak, az ezt követő modellnél pedig teljesen megszüntetnek mindent.

Nem újdonság a hír, mely szerint egy porttalan telefond adna ki az Apple, ugyanis Ming-Chi Kuo már évekkel ezelőtt elárulta, hogy a következő évek folyamán lesz legalább egy ilyen iPhone-ja az Apple-nek. Az aktuális híreket Fudge Twitter felhasználó  közölte, aki több iPhone 12-vel kapcsolatos pletykát is lehozott az elmúlt hónapok folyamán.

Ha igazak a mostani értesülések, akkor az almásoknak vannak USB C-s iPhone 12 prototípusai, azonban az ősszel megjelenő telefon továbbra is a Lightning-ot fogja megkapni. Elviekben jövőre búcsút vehetünk a szabványtól, s megjelennek a port nélküli telefonok, melyeken csak egy Smart Connector lesz megtalálható – ami egyébként mágnesesen működik, s lényegében ezért mondható rá, hogy porttalan.

Hogy mi igaz a mostani információkból és mi nem, azt biztosra sajnos nem fogjuk tudni. Mi kíváncsiak vagyunk, hogy a jövőben tényleg a Smart Connector-ra áll át az Apple vagy sem, hiszen a Lightning portnak már meg vannak számlálva a napjai.

Információ! Az enyhítéseknek köszönhetően hosszabbított nyitva tartással vár az iDoki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Heczendorfer Gábor - 2020.05.28. 10:52

    Ha jövőre eltűnik a vezetékes töltés, az Apple CarPlay-t, hogy lehet használni? Most minden autóval vezetékkel lehet a mobilt csatlakoztatni.

    • HusztiD - 2020.05.28. 11:05

      Szerintem biztos lesz rá megoldás egy Smart Connector-os átalakítóval. Bár a mostani hír egyelőre még pletyka, így nem érdemes készpénznek venni.

Szólj hozzá Te is!