Megnőtt a kereslet a külsős iPhone navigációs programok iránt

Helme 2012.10.08. 13:30 Apple, Programok 7 hozzászólás 3 861

Az Apple új térképe kegyetlenül rossz lett. Ezt nem is érdemes tagadni, ennél sokkal jobbat vártunk. Nem véletlenül kért bocsánatot Tim Cook a felhasználóktól. Most azon dolgoznak, hogy mindent helyrehozzanak, de ez időbe telik, hiszen nem kis munkával jár mindez. Felmerül a kérdés, hogy annyira nagy szükségünk van a gyári térképszolgáltatásra? Egy használt iPhone 4 is nagyjából 85 ezer forintot ér, így aki ilyen telefont szeretne, annak azért mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Akkor már nem ér meg pár ezer forintot egy rendes iPhone-os navigációs szoftver?

Erre a kérdésre keresték a TUAW újságírói a választ. Szerették volna megtudni, hogy növekedett-e a navigációs szoftvereket gyártó cégek eladásai az iOS platformon. Éppen ezért felkeresték Johan-Till Broert a Garmintól, (ők csinálják a Navigont) hogy válaszoljon erre a nagyon egyszerű, de annál érdekesebb kérdésre. Broert elárulta, hogy a szakma nagyon nagy figyelemmel – és egy kis félelemmel – várta a turn-by-turn navigációt. Ugyanis ha az Apple ismét tökéleteset alkotott volna, akkor ezek a cégek búcsút mondhattak volna az új felhasználóknak. De most máshogy történt, pont ezek a vállalatok örülhetnek az Apple ballépésének.

Határozottan azt vettük észre, hogy megnőtt a navigációs alkalmazásunk eladása az elmúlt hetekben, hiszen a közelmúltban emelkedett érdeklődés mutatkozik ezen programok iránt. Azonban meg kell jegyezni, hogy AppStore rendszere nagyon bonyolult, így az értékesítési tényező nem egyetlen dolgon múlik. A márka nagyon ismert, a Garmin a világ vezető GPS navigációs vállalata, ráadásul az Apple is javasolt minket alternatívaként addig, amíg ki nem javítják a sajátjukat, ez pedig jelentős szerepet játszott abban, hogy kiemelkedő eladásokat érjünk el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

  1. Nándor Juhász - 2012.10.08. 14:03

    Mellesleg én igo-t használok
    Már vagy 1 éve. :P

  2. Csoki - 2012.10.08. 15:47

    Tom Tom a tuti…!

  3. MacFly - 2012.10.08. 18:00

    Van StreetView a safariban iOS-on is!!

  4. Peter - 2012.10.08. 19:55

    IGo-t hasznalok, szerintem meg egy jo darabig csak a “rendes” navigaciok lesznek igazan hasznalhatok ios-re..

  5. strucc007 - 2012.10.08. 21:39

    Mondjuk erre a térkép mizériára az Applenek úgy kellett volna reagálnia, hogy fizetik a navigációs szoftver árát azoknak, akik letöltenek egyet!!! És mindenki elégedett lett volna…

  6. Timo - 2012.10.08. 22:23

    Vodanal igo primo, T-Mobilnal Navigon magyarorszag ingyen van :-)

  7. Zso 01 - 2012.10.10. 08:35

    Eddig a TomTom bizonyított legjobban! Bár külföldön népszerûbb, már Magyarországon is jól elnavigâl! És a legkomolyabb kijelzôben is szerintem! Bár van aki az iGO ra esküszik.

Szólj hozzá Te is!