Apple: a térképszoftver sokkal jobb lesz, csak türelmet kérünk

Helme 2012.09.24. 21:16 Apple, iPhone 0 db 1 747

Már mi is írtunk arról, hogy az Apple felhasználók háborognak az iOS6-ba épített térkép miatt. Bár az újdonság okoz humoros perceket az embereknek, azért általánosságban elmondható: nagyon nem ezt vártuk. Főleg úgy, hogy a megjelenés előtt demózva volt, a Google Earth ellen, ahol a keresőóriás lekörözését vélték a szakemberek is felfedezni. Sajnos egy nagyon jó médiahack része volt, sikerült egy olyan részletet kiragadni, mely jobb, mint amit a Google készített.

Mivel hatalmas nyomás van az Apple-n, így kénytelenek voltak kiadni egy közleményt amiben elmagyarázzák a dolgokat. Mint ahogyan az lenni szokott az ilyen eseteknél, mindössze pár mondatban kommentálták a történteket, egy átlagos, elég semmitmondó nyilatkozattal. Persze ez is több mint a semmi.

Az ügyfelek világszerte frissítettek az iOS6-ra, így több mint 200 új funkció aktiválódott. Ezek között van az Apple térképe is, mely az első ilyen szolgáltatásunk. Izgatottan várjuk, hogy a beépített új, innovatív funkciók, hogyan fogják kiszolgálni az igényeket. Ilyen például a Flyover, a hangsegítéses navigáció, illetve a Siri integráció. Elindítottuk az új térkép szolgáltatást, mert tudjuk, hogy ez jelentős kezdeményezés, de még csak most kezdődött el. A Maps felhő alapú megoldás, így minél több ember használja, idővel annál jobb lesz. Nagyra értékeljük az összes felhasználói visszajelzést. Keményen dolgozunk azért, hogy a felhasználói élmény még jobb legyen.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!