Hivatalosan is bocsánatot kért Tim Cook az új térképalkamazás hibáiért

KeleMan 2012.09.29. 19:56 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 1 108

Szeptember 19-e óta elszabadultak az indulatok az Apple háza táján az iOS 6-ban debütált új térképalkalmazás miatt. Az Apple történetében nem igazán volt precedens arra, hogy a vásárlók elnézését kérték volna. 2010-ben fordult elő csupán, hogy az “Antennagate” botrány miatt Steve Jobs kiállt a színpadra és elmondta, hogy mennyit dolgoztak az új iPhone 4-es készüléken, és hogy a továbbfejlesztett és rendkívül értékes mérnöki munka eredményeként létrejöhetett az az új antennarendszer.

A térképalkalmazásra ilyet viszont Steve Jobs biztos nem tett volna meg, lehet azonban, hogy nem is engedte volna, hogy kiadják. Tim Cook viszont másképp gondolja, így mostanra valóban kijelenthető, hogy más szelek fújnak Cupertinóban. Mivel az Apple lecserélte a Google megoldását a saját térképszolgáltatására, nem csak az újdonságot kell megszokniuk a felhasználóknak, hanem át is kell álljanak gondolkodásban is az Apple alkalmazására. És persze ez nem megy olyan zökkenőmentesen, mint ahogy azt az Apple várta.

Nem is mehet, hiszen az új térképprogramon bár látszik, hogy az Apple mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb legyen, mégis leginkább “béta” hangulatot áraszt. Hemzseg a hibáktól, valamint a pontatlan információktól. Felhasználók millióit kérte legutóbb az Apple, hogy használják a térképszolgáltatás hibabejelentő részét, ezáltal is pontosabbá téve az információkat. Hiszen az Apple úgynevezett közösségi térképszolgáltatásként tekint erre a projektre, azaz a felhasználókon múlik, mennyire is lesz jó.

Tim Cook kiemelte, hogy az Apple mindig is arra törekedett, hogy a legjobb felhasználói élményt biztosítsák, de beismerte, ez a Térképnél nem sikerült maradéktalanul betartani. Emellett viszont ott az új hangos navigáció, és a 3D-s Flyover nézet is. Az elmúlt hetekben az iOS 6 részeként megjelent térképpel a felhasználók már több, mint félmilliárd helyre kerestek rá, ami igazán impozáns szám. Tim Cook elmondta még, hogy folyamatosan dolgoznak a térkép jobbá tételén, de addig is számtalan alternatív térképalkalmazást találunk az AppStore áruházban.

To our customers,

At Apple, we strive to make world-class products that deliver the best experience possible to our customers. With the launch of our new Maps last week, we fell short on this commitment. We are extremely sorry for the frustration this has caused our customers and we are doing everything we can to make Maps better.

We launched Maps initially with the first version of iOS. As time progressed, we wanted to provide our customers with even better Maps including features such as turn-by-turn directions, voice integration, Flyover and vector-based maps. In order to do this, we had to create a new version of Maps from the ground up.

There are already more than 100 million iOS devices using the new Apple Maps, with more and more joining us every day. In just over a week, iOS users with the new Maps have already searched for nearly half a billion locations. The more our customers use our Maps the better it will get and we greatly appreciate all of the feedback we have received from you.

While we’re improving Maps, you can try alternatives by downloading map apps from the App Store like Bing, MapQuest and Waze, or use Google or Nokia maps by going to their websites and creating an icon on your home screen to their web app.

Everything we do at Apple is aimed at making our products the best in the world. We know that you expect that from us, and we will keep working non-stop until Maps lives up to the same incredibly high standard.

Tim Cook
Apple’s CEO

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. lolsk8er - 2012.09.29. 20:01

    szerintem ez siman jo pont!

    De ugyis lesz olyan aki eddig azert rinyalt mert nem vallaljak fel, most meg azert fog, mert rohad az alma meg Tim bacsi is elismeri. Ez ilyen ha van sapka ha nincs sapka szitu lesz ..

  2. Kresz - 2012.09.29. 20:41

    Hiányzik Steve Jobs, ez kétségtelen, de az biztos, hogy gőzerővel dolgoznak a javításokon, úgyhogy nem kell aggódni. Novemberre legkésőbb ki lesz javítva és előbb-utóbb felzárkózik a google Maps-hoz. Én nyugodt vagyok, ti se idegeskedjetek! :-)

Szólj hozzá Te is!