Toldozgatás-foldozgatás – Látványos javulást ígér az Apple a térképén!

KeleMan 2012.10.06. 18:59 Apple, iPhone 7 hozzászólás 1 884

Az Apple térképe szar lett. Valljuk be. Ezt nem kell szépíteni. A Turn-by-Turn navigáció nagyon jó, a 3D-s Flyover is pazar, legalábbis a rendkívül gyors iPhone 5-ös készüléken. De ezeket kevesen használják. A térképet viszont több száz millióan. Tim Cook legutóbb levélben kért elnézést az iOS felhasználóktól és ígéretet tett arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül javítják a hibákat.

Bár az Apple állítása szerint a térképszolgáltatás közösségi elven működik, – azaz minél többen használják, annál jobb lesz, – én mégsem akarok tesztelő lenni. Ahogyan az Apple boltok alkalmazottai sem akartak. Azonban mégis ez lett a feladatuk. A Macrumors jelentése alapján ugyanis a cupertinóiak kitalálták, hogy az üzletek eladói, szabad munkaidejükben keressenek hibákat a térképen és küldjék be az ahhoz tartozó javításokat.

Az, hogy a fenti kiegészítő munkakör hogy halad, még nem lehet tudni, mindenesetre az Apple úgy tűnik, valóban betartja ígéretét és nem kell hónapokat várni a hibák javítására. Több országból is jelezték ugyanis a felhasználók, hogy a 4-5 napja elküldött javításokat már felhasználták, és az új információk immár helyesen jelennek meg a térképen.

Közben kiderült, hogy az Apple látványos javításokat hajtott végre az új 3D-s Flyover nézeten is, ahol többek között Honolulu, Hawaii és Los Angeles térképei és égi felvételei is frissültek. Sőt, az Apple végre a New Yorkban található, 1886-ban felavatott Szabadság szobrot is több dimenzióba helyezte. Hip-hip hurrá! Ha így haladunk 2050-re végezni fognak. Talán!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. SDaniel55 - 2012.10.06. 19:11

  Amit egy hete küldtem be javításokat,de még nincs egy se javítva. A műholdkép fekete-fehér. :|

 2. smschamp - 2012.10.06. 19:15

  Én eddig kb. 30 hibát jelentettem be Magyarországról. Eddig egyet sem javítottak. naponta ellenőrzöm.

 3. blabla - 2012.10.06. 23:28

  Már rengeteg hibát ekűldtem de egyiket sem javitották ki pedig már eltelt az idö , hja és a kép azért fekete fehér mert ahol te laksz vagy amit nézel az nem egy fontos vagy keresett hely és nem vették a fáratságot hogy szines képet csináljanak :( ez van majd egyszer ugy 3-4 év mulva szinesben is megnézheted a házadat :) de addig ezt csak a google earth on tudod megtenni , sajna :(

 4. Attila Gabor Horvath - 2012.10.07. 00:08

  En nem ertem.. Ma reggel olvastam ezt mar egy kulfoldi portalon, mondom megnezem a szabadsag szobrot.. Ugyanolyan takony volt, mint eddig ahogy a Brooklyn hid is:-)

 5. Zoli - 2012.10.07. 08:12

  Basszus mindenki sír egy térkép miatt… Te jóó Isten ott van a kezetekben egy vagyont érő telefon. Gondolom azért van ilyen telótok mert nem a küszöböt rágjátok és nem a kenyér árát keresgetitek a mosógép szűrőjében. Töltsetek le egy navi programot. Akinek telik 240.000 ft telefonra vagy kifizeti a nyilvános lehúzást 20.000 ft-ot havonta 2 évig valamelyik szolgáltatónál annak legyen navija ne sírjon a szája. Ott vannak a szolgáltatók ingyenes navijai amik eddig is jobbak voltak utazásra mint google map. Ezek a beépítettek arra jók hogy megnézed hol laksz aztán megnézed hol lakik a haverod és megmutatod a szomszédnak merre kell menni mondjuk a balatonra.
  Akinek nincs pénze egy jó alkalmazásra az ne vegyen ilyen telefont.

 6. Dani - 2012.10.07. 14:13

  Nekem iPad 2-esen tökéletes a szabadságszobor, és azt ne várjátok, hogy a mucsaröcsögén lévő Magyarországot, majd rögtön megcsinálják, szerintem most csak a USA-t javítják aztán a nagyobb országokat pl: Anglia, Franciaország…

 7. Joxy - 2012.10.14. 22:02

  Én küldtem be egy hibát Kecskemétről, es javították! :)

Szólj hozzá Te is!