Titokban kisebb forradalomra készül az önvezetésre képes autók piacán az Apple?!

HusztiD 2018.05.18. 15:55 Apple Car, Egyéb 1 db 185

700-hq

Ha követitek a híreket, akkor tudhatjátok jól, hogy idén januárban még 27 darab önvezetésre képes autó erősítette az Apple flottáját, míg márciusban 45-re hízott a létszám. A jelenlegi legújabb hírek szerint az almásoknak 55 darab regisztrált járművük és 83 regisztrált pilótájuk van az autonóm autók projektjében.

A hírek egyenesen a Kaliforniai Gépjárműtani Tanszéktől származnak (angolul DMV), s jelenleg a már említett 55 autó járja az utakat. Mi több, a DMV megerősítése szerint az Apple idén áprilistól már arra is megkapta az engedélyeket, hogy tesztelje a teljesen autonóm, vezető nélküli utakat. Természetesen az elkövetkezendő hónapban további flottabővítés várható az Apple részéről, de ha azt nézzük, akkor január óta megduplázták az önvezetésre képes autóik számát, így nem kizárt, hogy hasonló ütemben mennek előre, így az idei év végére közel száz járgányuk róhatja az utakat.

Mondhatjuk, hogy nyílt titokként beszélünk az Apple projektjéről. Egyelőre sajnos semmilyen pontosabb információ nem szivárgott ki az elmúlt évek folyamán, hogy mi lesz az almások terve. Mivel az utóbbi hónapokban egyre többet olvashatunk róla, illetve a flotta is szépen gyarapodik, így remélhetően hamarosan megtudjuk, hogy pontosan min munkálkodnak a kaliforniaiak.

Szerintetek egy saját önvezetésre képes autón, vagy inkább egy szoftveren dolgozhatnak?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2018.05.18. 15:59

    És mi lesz az a forradalom? Megcsinálja az ő vezető autók forma egyét?

Szólj hozzá Te is!