Áttörésre készül az Apple? Egyre több önvezetésre képes autó járja az utakat

HusztiD 2018.03.21. 11:56 Apple Car, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 320

Screen-Shot-2016-01-21-at-10.56.35-780x424

Két hónappal ezelőtt jött a hír, hogy immáron 27 darab önvezetésre képes autó járja az utakat, melyekért az Apple a felelős. Alig telt el pár hét, a 9to5Mac legújabb információi alapján immáron 45 önvezetésre képes autóra nőtt az almások flottája.

Pár hét leforgása alatt ez igencsak kiemelkedő teljesítménynek számít, ugyanis ha azt nézzük, akkor a legelső almás önvezetésre képes autó még csak előző év tavasza folyamán indult útjára. Sajnos azt pontosan most sem tudni, hogy mit tervez az Apple. Korábban szó volt, hogy saját autót építenek a kaliforniaiak, azonban az utóbbi bő egy évben nem nagyon hallani a témáról. Mi több, egyes pletykák szerint kaszálta a projektet a vállalat, helyette pedig egy olyan önvezetésre képes rendszert szeretnének megalkotni, melyet az autógyártók licencelhetnek a későbbiek folyamán.

Egyébként pont pár napja történt meg az első tragikus eset, amikor az Uber önvezetésre képes autója halálos balesetet okozott, melyben egy gyalogos vesztette életét. Természetesen az sem tudott, hogy ez milyen kihatással lesz az Apple-re, de ha csak a tiszta számokat nézzük, akkor láthatjuk, hogy egyre több autóval rendelkezik az almás vállalat, ami azt jelenti, hogy javában tartanak a kutatások és fejlesztések e téren. Viszonyításképp érdemes megemlíteni, hogy az Ubernek 29, míg a Teslának 39 olyan önvezetésre képes autója van, melyek nap mint nap járják az amerikai utakat.

Pletykák szerint az Apple egyáltalán nem aprózza el a projektet, ugyanis több száz mérnök dolgozik az önvezetésre képes autókon, melyek egyelőre csak a kaliforniai utakat járják. Mivel két hónap alatt megduplázódott a flotta száma, így feltehetően a következő hónapokban is növekvő tendencia várható. Ebből kifolyólag reméljük, hogy belátható időn belül hivatalosan bejelentik, hogy voltaképp mire készülnek.

Szerintetek mi lehet az Apple célja? Továbbra is egy saját autón dolgozhatnak, avagy inkább egy olyan rendszert szeretnének létrehozni, melyet licencelnek a későbbiekben a nagyobb autógyártók?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Xy - 2018.03.21. 13:35

    Cipész maradjon a kaptafánál – elvet követik. …mert nagyobb a haszon értékarányát tekintve. A részvényeseknek ez a jó irány.

  2. Xy - 2018.03.21. 13:50

    A részvényeseké az utolsó szó. Ha értékarányosan nagyobb haszon van az önvezető rendszeren akkor szerintem nem lesz még most autógyártó az Apple. Majd később talán, amikor elterjednek az eAutók, akkor talán lesz iAutó is! :)

Szólj hozzá Te is!