YouTube Music, az új Android Play Music, avagy itt az Apple Music és a Spotify legújabb kihívója

HusztiD 2018.05.18. 17:55 Apple Music, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 266

youtube-music-rocks-out-on-android-and-ios-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201511youtubemusic-780x334

Jó ideje olvashattunk már arról, hogy a Google teljesen újragondolja a streaming szolgáltatásait. Végül lehullt a lepel, hogy mit tervezett az Apple riválisa, ugyanis nem olyan régen bejelentették, hogy hamarosan érkezik a YouTube Music szolgáltatás, mely a Google Play Music és a YouTube Red szolgáltatásokat kívánja a jövőben felváltani.

A YouTube Music napokon belül, május 22-én startol az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Mexikóban és Dél Koreában. A hivatalos információk szerint hamarosan 14 újabb országban lesz elérhető a szolgáltatás, de arról sajnos egyelőre nincs hír, hogy Magyarország is közte van-e, de kis szerencsével nekünk sem kell sokat várni a YouTube Music-ra.

A szolgáltatásnak összesen három fajtája lesz. A YouTube Music hasonló a Spotify ingyenes szolgáltatásához, ugyanis reklámokkal teli zenehallgatást tesz lehetővé. A következő szint a YouTube Music Premium, aminek a havi díja 9,99 dollár lesz. Természetesen itt a reklámmentesség mellett lehetőségünk lesz a playback funkcióra, illetve a zenéket is letölthetjük. A harmadik a YouTube Premium, ami lényegében a YouTube Red-et fogja felváltani. Ennek havi díja 11,99 dollár lesz, s minden olyan szolgáltatást kínál, mint a YouTube Music Premium, csupán itt a videók is elérhetőek a YouTube Originals kontentektől kezdve, valamint a háttérben is lejátszhatóak lesznek.

Természetesen azon droidos felhasználóknak sem kell félniük, akik rendelkeznek Android Play Music előfizetéssel, ugyanis ők automatikusan át lesznek forgatva a YouTube Music Premium-ba, illetve ugyanez igaz a YouTube Red felhasználóinál egyaránt. A Google aktuális lépése igen kecsegtetőnek hangozhat sokak számára, így kíváncsiak vagyunk, hogy milyen sikereket érnek el vele, illetve hogy mennyire lesznek képesek felvenni a kesztyűt az Apple Music szolgáltatással.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!