Nem eléggé biztonságos a Face ID; sokat javult az iPhone X teleobjektív kamerája- mi történt a héten?

HusztiD 2017.12.03. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 1 db 249

Újabb érdekességek voltak ezen a héten is, hiszen megtudhattuk, hogy milyen az iPhone X-ben lévő teleobjektív szenzor a tavalyi modellhez képest, valamint szakértőknek köszönhetően fény derült, hogy mégsem annyira biztonságos a Face ID.

iphone-x-holiday

Jelentősen javult az iPhone X-ben lévő teleobjektív szenzor az iPhone 7/8 Pluszban lévőhöz képest

Az Apple az előző év folyamán, az iPhone 7 Plus piacra dobásával mutatta be a saját dupla kamerás megoldását. Mint tudjuk, a két szenzor közül az egyik az alapértelmezett, úgynevezett nagylátószögű, míg a másik a teleobjektív. A másodlagos lencse a portréképek készítésekor, valamint zoomoláskor kap nagy szerepet.

blog_duallens_header

Bővebben itt.

Szakértők szerint egyáltalán nem biztonságos az iPhone X-ben lévő Face ID

Két héttel ezelőtt beszámoltunk, hogy a biztonsági szakértők milyen könnyedén átverték az iPhone X-ben bemutatkozott Face ID-t egy 3D nyomtatott maszkkal. Most ugyanez a csapat, a Bkav elkészítette a maszknak a második verzióját, amely már sokkal jobban, részletesebben van kidolgozva, mint az előző.

screen-shot-2017-11-27-at-8-35-26-pm

Bővebben itt.

Hajlítható iPhone-on dolgozik az Apple?

Korábban nem egy olyan pletykáról olvashattunk, hogy egyes gyártók bizonyos szinten hajtogatható telefonnal állhatnak elő a közeljövőben. Ez alól nem volt kivétel az Apple sem, ugyanis hozzájuk kapcsolódóan is olvashattunk hasonló hírekről, azonban a mai napig nem mutattak be egy hajlítható készüléket sem.

apple-may-be-working-on-a-foldable-iphone2-1507793403

Bővebben itt.

Kiber hétfő: tarolt az Apple, taroltak a felhasználók

Magyarországon egyelőre nincs nagy hagyománya a kiber hétfőnek, vagyis a Cyber Monday-nek, de az Egyesült Államokban, vagy az Egyesült Királyságban annál inkább. A fekete pénteket követő hétfőt nevezzük kiber hétfőnek, s ekkor a pénteki akciókhoz hasonlóan újabb leértékelések várnak a felhasználókra.

cyber-monday-best-sellers

Bővebben itt.

KGI: nem a gyenge kereslet miatt javult az iPhone X szállítási ideje

A KGI ismert elemzője, Ming-Chi Kuo az utóbbi hetekben elég sokat hallatott magáról. Az elemző elég pontosan infókat ad az ellátási láncból származó infói alapján. Tudjuk jól, hogy az utóbbi napokban már 1-2 hetes szállítási időre csökkent az iPhone X kézbesítési ideje.

iphone_x_gallery1_2017

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött a hír, hogy ha minden jól megy, akkor a következő év folyamán lépheti át az egybillió dolláros álomhatárt az Apple, majd arról is beszámoltunk, hogy egy csúnya hackertámadást próbált meg eltussolni az Uber. Napokkal ezelőtt megérkeztek az első iPhone X és Face ID-s videókaz Apple-től, majd frissült a YouTube alkalmazás, amely végre-valahára megoldotta az üzemidő problémát.

Key Speakers At The Apple Worldwide Developers Conference (WWDC)

A hét második felében útjára indult az Apple Support YouTube oldala, amelyre már most hasznos videókat töltöttek fel, majd fontos biztonsági frissítés érkezett macOS High Sierra alá, hiszen súlyos hibát véltek benne felfedezni. Végül megtudhattuk, hogy fekete pénteken hihetetlen kereslet mutatkozott az iPhone X iránt, ami után beszámoltunk, hogy ezúttal az Apple perelte vissza a Qualcomm-ot.

Ezek jutottak a negyvennyolcadik hétre. Tegnap az Apple kiadta az iOS 11.2-t, így várhatóan a következő napok folyamán megérkezik mellé a macOS 10.13.2, a watchOS 4.2 és a tvOS 11.2.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. janika61 - 2017.12.04. 02:20

    November 4-én megkaptam az iphone X_et mindkét színben,el is adtam mindkettöt,most December 3-án rendeltem ezüst 64GB et magamnak,közölték velem január elsö hete itt Münchenben,megleptek elötte két hét alatt megkaptam de most már Ebay_én nem olyan drága mint volt !!

Szólj hozzá Te is!