Kiber hétfő: tarolt az Apple, taroltak a felhasználók

HusztiD 2017.11.29. 11:56 Egyéb, iOS, iPad, Kiemelt hírek 0 db 458

cyber-monday-best-sellers

Magyarországon egyelőre nincs nagy hagyománya a kiber hétfőnek, vagyis a Cyber Monday-nek, de az Egyesült Államokban, vagy az Egyesült Királyságban annál inkább. A fekete pénteket követő hétfőt nevezzük kiber hétfőnek, s ekkor a pénteki akciókhoz hasonlóan újabb leértékelések várnak a felhasználókra.

Úgy tűnik, hogy az idei kiber hétfő volt az eddigi legnagyobb kaliberű esemény a történelemben, ugyanis november 27-én az emberek összesen 6,59 milliárd dollárt költöttek el. Ehhez hasonló mértékű költekezést pedig még nem jegyzett a történelem. Ez 16,8 százalékos éves növekedésnek tudható be és még a fekete pénteket is beelőzték, ugyanis ott csak 5,03 milliárd dollárt generáltak a felhasználók.

Az Apple számára különösen jó volt a hétfői nap, ugyanis az AirPods mellett a különféle iPad modellek voltak a legkeresettebbek. Pontos számokat ugyan nem tudunk, de ezen termékek mellett még a Google Chromecast, a Samsung tabletek és a Nintendo Switch volt még a legkeresettebb elektronikai eszköz.

airpods1

Összesítettben elmondható, hogy a legnagyobb leértékelések a televízióknál voltak, melyeket átlagosan 21,1 százalékkal lehetett olcsóbban beszerezni. Második leginkább leértékelt kategória a játékok voltak, ahol 18,8 százalékos árcsökkenéseket tapasztalhattak a vásárlók, míg a számítógépeknél 14,7 százalék volt ennek a mértéke.

Végül, de nem utolsó sorban kimutatható, hogy az almás felhasználók továbbra is többet költenek, mint a droidos vetélytársaik. Egyre nagyobb teret hódít a felhasználók körében, hogy az okostelefonjaikról és tabletjeikről rendeljenek. Az iOS felhasználók átlagban 123 dollárnyi árut rendeltek a netről, míg az Androidosok tábora 110 dodó értékben.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!