Nagyot villantott az Apple; bemutatkoztak az új hardverek és az ősszel érkező szoftverek – mi történt a héten?

HusztiD 2017.06.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 327

Nagyon izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen a hét elején az Apple az új szoftverei mellett új hardvereket is bemutatott. Most pedig összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

2017-ipad-pro

WWDC 17 összefoglaló – minden amit tudnod kell!

Ahogyan vártuk, hétfő este az Apple pedig pár perc csúszással, de megtartotta World Wide Developers Conference 2017 keynote-ot. Az előzeteseknek megfelelően bemutatkoztak a legújabb szoftverek, amelyek mellett még új hardvereket is kaptunk, így összeszedtünk minden fontosabb információt. Ha lemaradtatok a keynote-ról, akkor ez a legmegfelelőbb alkalom a pótlásra.

WWDC-2017-website

Bővebben itt.

Top 11 iOS 11 funkció, melyet elfelejtett megemlíteni az Apple

Mint minden évben, az Apple most is rengeteg újdonságot pakolt az új szoftverekbe. Maga az előadás egyáltalán nem volt rövid, ugyanis két és fél órás volt, de ez az idő kevés volt arra, hogy minden hasznos újdonságról beszámoljon Tim és csapata. Ha szemfülesek voltatok, akkor láthattátok a keynote-on vetített képekből, hogy milyen újdonságok lesznek még az új szoftverekben, melyekről egyáltalán nem tettek említést.

iOS-11-iPhone-iPad-Pro-780x512

Bővebben itt.

A média teljes mértékben elégedett az új HomePod-dal

Elég tartalmas volt a hétfő esti WWDC 17 keynote, ugyanis új szoftverek mellett hardvereket is kaptunk. Az egyik legérdekesebb termék mégis a HomePod volt, hiszen az Apple beszállt az okoshangszórók piacára. Tim Cook ekkor elmondta, hogy bizony kitettek magukért, mivel egy igazán remek nappaliba szánt kiegészítőt dobnak piacra.

homepod_display_full.jpg.og

Bővebben itt.

Ezeket az újdonságokat hiányoljuk idén az iOS 11-ből

Hétfő este az Apple bemutatta a legújabb szoftverújdonságokat, ahol egyértelműen az iOS 11 kapta a főszerepet. A bemutatón megismerkedhettünk egy rakás új és egyben hasznos funkcióval, majd mi is beszámoltunk a legjobbakról. Sajnos idén is voltak olyan régóta várt újdonságok, melyek bejelentését hiába vártuk, nem történtek meg. Most pedig felsoroltuk azokat, melyeket még idén sem alkalmazott a kaliforniai vállalat.

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

Bővebben itt.

Eszméletlen rekordokat állít az App Store

A WWDC konferencia kezdete előtt érdemes volt szót ejteni az App Store-ról, ugyanis a kaliforniai vállalat nem olyan régen új statisztikát tett közzé. Az almások virtuális áruháza még anno 2008 folyamán, az iPhone OS 2-vel indult útjára, amely azóta folyamatosan dönt újabb és újabb rekordokat.

holiday-ios-app-store-sale

Bővebben itt.

További érdekességek

A WWDC 17 előtt sajnos jött egy rossz hír, mely szerint az Apple nem támogatja tovább a 32 bites iOS alkalmazásokat. A konferencia után nem sokkal megkaptuk az ott levetített hangulatos videókat, valamint aki lemaradt volna a keynote-ról, az itt 19 percben összefoglalva bepótolhatja. Ezen felül beszámoltunk, hogy mostantól akár 2 TB tárhely is elérhető az iCloud-on, valamint bemutatkozott az iOS 11 egyik hasznos új funkciója, a WiFi megosztás.

new_2017_imac_pro_accessories

A hét második felében megtudtuk, hogy Bozoma az Uber miatt hagyja ott az Apple-t, majd jött a jó hír, hogy korlátozottan ugyan, de a fejlesztők számára is hozzáférhető lesz az iPhone-okban lévő NFC chip. Hosszabb videóban megnézhető az iOS 11 100 újdonsága, ami mellett még arról is szót ejtettünk, hogy mit érdemes tudni az új iMac Próról. Végezetül  a hétvége előtt nem sokkal egy újabb lenyűgöző videóval állt elő az Apple.

Ezek jutottak a huszonharmadik hétre. Mivel az Apple kiadta az első bétákat a héten bemutatott szoftvereinek, így az elkövetkezendő hetek folyamán ezek kapják majd a főszerepet, de biztosan hallani fogunk még az iPhone 8-ról is, hiszen egyre közelebb vagyunk a bejelentési időpontjához.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!