Újabb hasznos funkció az iOS 11-ben: WiFi megosztás

HusztiD 2017.06.07. 15:55 iOS 3 hozzászólás 5 181

share-wifi

Hiába tartott két és fél órás előadást az Apple hétfő este, egyszerűen olyan kevés volt az idő, hogy jó pár dolgot kénytelenek voltak kihagyni a keynote-ról. Tegnap ugyan már összeszedtük a 11 legjobb funkciót, amiről elfelejtettek beszámolni a kaliforniaiak, viszont most itt egy újabb újdonság, ami könnyebbé teszi a felhasználói szokásokat.

Az úgynevezett WiFi megosztás által lehetőségünk lesz megosztani ismerőseinkkel a WiFi-nket. Mindösszesen két darab iOS 11-et futtató készülék kell hozzá, így könnyedén megoszthatóak az információk, Mindez pedig olyan egyszerű lesz, mintha csak az AirPods füleseket szinkronizálnánk a telefonhoz.

Tegyük fel, hogy meglátogat minket egy jó barátunk, aki nem tudja a WiFi jelszavunkat. A beállításokon belül kiválasztja a mi WiFi-nket, majd ezután a saját telefonunkra kapunk egy értesítést, hogy kívánjuk-e elküldeni a WiFi jelszavunkat az adott készülékre. Amennyiben engedélyezzük, akkor a barátunknak nincs más dolga, mint várni, hiszen a rendszer OTA (over the air) módon automatikusan kitölti a jelszó mezőt. És voilá, megosztottuk a WiFi-t.

Lényeg, hogy mind a két készüléken iOS 11 fusson, valamint hogy a saját készülékünk már csatlakozzon a WiFi-re. Ha mindezzel megvagyunk, akkor könnyedén megoszthatjuk barátainkkal és vendégeinkkel a hálózatot úgy, hogy még a jelszavunkat sem kell kiadni számukra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Zoli - 2017.06.07. 16:13

    Remélem ez stabilabban fog működni, mint a megosztás (AirDrop).

  2. Apples - 2017.06.07. 20:18

    Nem ez volt a Wi-fi-sense a Windows phone-on?

  3. Xcv - 2017.06.08. 08:17

    Nalam az Airdrop hibatlanul mukodik mindig!

Szólj hozzá Te is!