Mostantól búcsút inthetünk a 32 bites alkalmazásoktól

HusztiD 2017.06.05. 15:55 App Store, iOS 0 db 654

ios-10-3-beta-1-32-bit-app-alert-31

A WWDC 17 konferencia előtt nem sokkal érdekes dologra figyelhettek a szemfüles felhasználók. Az történt, hogy az App Store keresője mostantól nem hozza fel a 32 bites alkalmazásokat, kizárólag a 64 biteseket. Korábban már megvolt ennek előjele, ugyanis ha letöltöttünk egy 32 bites alkalmazást, akkor az App Store egy üzenetben jelezte felénk.

Az iOS 10.2.1-ben ha egy 32 bites programot indítottunk el, akkor az alkalmazás futtatása előtt a készülék feldobta, hogy az appnak frissítésre van szüksége, hogy megfelelően működjön, különben lassulást okozhat. Az iOS 10.3-as verzióiban pedig már egy teljesen más üzenetet írt ki, mely szerint az adott program nem fog működni a jövőbeli iOS verziókkal, kivéve ha az alkalmazás fejlesztője frissíti 64 bitre.

Elviekben az érintett alkalmazások egyikét sem dobja már ki az App Store, viszont direkt linkeken keresztül még tölthetőek. Nyilván több ezer applikációt töröl így az Apple, amivel legalább megszabadulnak a régóta elhanyagolt, idejét múlt alkalmazásoktól. Az esti konferencia folyamán pedig biztosan szót ejtenek erről az almások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!