Ezeket az újdonságokat hiányoljuk idén az iOS 11-ből

HusztiD 2017.06.08. 11:56 Apple Watch, iOS, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, macOS, tvOS, watchOS 0 db 578

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

Hétfő este az Apple bemutatta a legújabb szoftverújdonságokat, ahol egyértelműen az iOS 11 kapta a főszerepet. A bemutatón megismerkedhettünk egy rakás új és egyben hasznos funkcióval, majd mi is beszámoltunk a legjobbakról. Sajnos idén is voltak olyan régóta várt újdonságok, melyek bejelentését hiába vártuk, nem történtek meg. Most pedig felsoroltuk azokat, melyeket még idén sem alkalmazott a kaliforniai vállalat.

Többfiókos bejelentkezés

Ez lehetett volna talán az egyik legjobb funkció az iPad tulajok részére. Korábban több pletyka volt arról, hogy az Apple bemutatja a többfiókos bejelentkezési lehetőséget, de ez sajnos elmaradt. Érdemes tudni, hogy az iOS 9.3-ban már bemutatkozott a multi-user opció, de ez kizárólag az oktatásban résztvevők számára elérhető.

15521-11872-Screen-Shot-2016-01-11-at-14830-PM-l

Dark Mode

Az elmúlt évek folyamán többször feljött az úgynevezett sötét mód koncepciója, de az Apple a mai napig nem mutatta be azt. Helyette megjelent a “smart invert” ami lényegében inverz színhatást kelt a felhasználói felületen, de ez koránt sem az az újdonság, amire már évek óta várunk.

Csoportos FaceTime hívás

Ugyan lesz egy úgynevezett üzleti chat funkció a vállalati szegmensnek, de az átlagfelhasználók továbbra sem kapnak hasznos újítást a FaceTime-ot illetően. Szintén régóta várt funkció, ami a mai napig nem került bemutatásra. Reméljük az iOS 12-ből már nem fogják kihagyni.

facetime_everywhere_2x1

Egér támogatás

Igazából ez az iPad Pro tulajainak lehetett volna hasznos funkció, amivel újabb lehetőségek váltak volna elérhetővé. Sebaj, az Apple Pencil segítségével sokkal jobb és precízebb mozdulatokat vihetünk véghez.

Alapértelmezett alkalmazások leváltása

Talán ez az a funkció, ami macOS-en kívül semmilyen más Apple szoftveren nem lesz elérhető. Több felhasználó álma, hogy lecserélje az iOS alapértelmezett Safari böngészőjét a Google Chrome-ra, de az iOS 11-ben erre továbbra sem lesz lehetőség.

apple-watch-timer

Multifunkciós időzítő

Kicsi, de hasznos újítás lenne. Az iOS 11-ben lehetőségünk van egy darab időzítő beállítására, ami hasznos, de nem minden esetben. Például milyen jó lenne, ha egyszerre több időzítőt érhetnénk el a Continuity segítségével. Mondjuk beállíthatnánk, hogy a kaja 60 perc múlva készül el, miközben újabb időzítéseket állítunk egyéb elfoglaltságokra.

Ti hogyan látjátok mindezt? Szerintetek mi hiányzik még az iOS 11-ből?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!