Az iFixit újra szétszedte az iPhone 6s-t a vízállósága kapcsán

HusztiD 2015.10.01. 10:15 Apple, iPhone 1 db 944

jXLMdskS6BPBZ2FQ.large_-800x600

A megjelenést követő órákban az iFixit lecsapott az iPhone 6s-re és megnézték, hogy milyen belső különbségek találhatóak a tavalyi modellhez képest. Mint ekkor kiderült, kisebb akkumulátort kaptak az idei telefonok, ezen felül mindkét modellnél jelentősen meghízott a kijelző, továbbá mind a 6s és 6s Plus egyaránt megkapta a Taptic Engine-t. Mindezek után különféle teszteket kaptunk, melyekből kiderült, hogy meglepően jól bírják a vizet az új almás telefonok. Ennek kapcsán többen is letesztelték az iPhone 6s és 6s Plus vízállóságát, melyből pozitívan jött ki az Apple. Erre felfigyelt az iFixit csapata, akik úgy döntöttek, hogy újra szétszerelik az iPhone 6s-t, hogy alaposabban megnézzék, miért ennyire vízállóak.

A második nekifutásból kiderült, hogy az Apple mérnökei nem csak egyszerű tömítést használtak a képernyő körül, hanem teljesen átdolgozták az egész keretet, hogy kényelmesen elférjen az új tömítés. A szervizesek észrevettek egy egészen kis, 0,3 milliméteres különbséget az iPhone 6s kerete között, ami éppen arra volt elegendő, hogy tömítést használjanak a fémház és a kijelző között. Lehetséges, hogy kevésnek hangzik, illetve minimális eltérésnek hat az emberi szemre az egyharmad milliméter (amit elsőre az iFixit sem vett teljesen észre), azonban pont erre elég, hogy némileg vízállóvá tegye az új okostelefont.

A szakértőknek hála az is kiderült, hogy az alaplapon is találhatóak vízállóságra utaló jelek, melynek kapcsán az eddigieknél sokkal jobban védi az alaplapot a folyadék beszivárgásától. A tavalyi készülékekhez hasonlítva csupán kisebb átalakítást eszközöltek a jack porton, hangszórókon, bekapcsoló, illetve a hangerőszabályzó gombokon, ám ennek ellenére ezek sem vízáteresztőek.

Úgy tűnik, hogy az Apple az idei évben eléggé komolyan rágyúrt a telefonjaira, hiszen ahogy láthatjuk, jól bírja a vizet, emberi kéz által szinte nem hajlítható, ugyanakkor az ejtéstesztekből kiderült, hogy sokkal ellenállóbbak az új telefonok, mint a tavalyi testvéreik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Boxoló - 2015.10.01. 13:49

    Na így kell ezt csinálni. Bár még gyúrhatnának rajta picit és szoftveren is.

Szólj hozzá Te is!