Darabjaira szedte a 2021-es MacBook Prót az iFixit csapata

HusztiD 2021.11.02. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 151

Hivatalosan az az Apple még október közepén mutatta be az új MacBook Pro szériát, így ennek megfelelően az iFixit csapata lecsapott a legújabb almás csúcskészülékekre, hogy szétszereljék, majd elmondják róla a véleményeiket. Mint tudhatjuk, az Apple kicsit változtatott a formaterven, de ezzel arányosan a belső elrendezéseken egyaránt.

Az Apple 2012 óta, vagyis az első Retinás MacBook Prók óta használ ragasztót az akkumulátoraik kapcsán. Emiatt az utóbbi időben macerásabb volt egy-egy csere, hiszen sokszor teljesen szét kellett kapni a laptopokat. Most kicsit másabb eljárást alkalmaznak, ami által egy kis úgynevezett húzófület kell kihúzni, hogy kiszedhessük az aksikat, így mostantól könnyebben lehet majd a komponenseket cserélni, nem kell teljesen szétkapni a gépet. Számos dolgon változtatott az Apple, s az akkumulátorokkal karöltve az új alaplapot is könnyebb cserélni, ha arról lenne szó.

No és hogyan vélekednek a szakemberek az új csúcsmodellekről? Összesítettben 4 pontra osztályozták az új MacBook Pro szériát, ami még mindig nem jó, de haladás a korábbiakhoz képest, amikor is egyetlen egy pontot kapott. Az említett komponenseket viszonylag könnyű cserélni, azonban az Apple továbbra is forrasztásokat alkalmaz, amivel nem lehet például az SSD-t cserélni, illetve egyelőre csak az Apple tudja szervizelni az új gépeit, hiszen egyelőre nincsenek külön megvásárolható alkatrészek hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!