A Sony filmet készít Steve Jobs életéről

KeleMan 2011.10.15. 22:01 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 187

Mint arról már írtunk, hamarosan elkészül és megjelenik Walter Isaacson könyve, mely a Simon&Schuster kiadásában érkezik. Eredetileg 2012-ben tervezték a kiadását, de az előrendelések miatt ezt 2011. novemberére változtatták. Isaacson azonban megegyezett a kiadóval, hogy a könyv eredeti “iSteve: The Book of Jobs” címet módosítsák simán Steve Jobs-ra.

Az eredetileg közel 450 oldalasra tervezett könyv azonban már több, mint 600 oldalasra hízott és az időközben bekövetkezett események miatt a könyv bemutatását is 2011. októberére előrehozták. A Sony Pictures is felfigyelt a lehetőségre. Mielőtt mindenki arra gondolna, hogy a Sony hasznot kíván húzni Steve halálából fontos, hogy a filmet már régebben is tervezték.

2011. október 11-én azonban a Sony 8db (köztük a SteveJobs-film.com és SteveJobs-thefilm.com.) domain nevet is beregisztrált. A közeljövőben várható filmet Walter Isaacson könyve alapján itt is csupán Steve Jobs nevével fogják illetni.

A filmre amúgy rendkívül kíváncsi leszek, már csak amiatt is, mert bár az 1999-ben készült “Pirates of Silicon Valley” című filmet már láttam, de talán jó lenne egy profi rendezésben és színészekkel elkészített változat is. A Magyarországon félrefordított “Szilikon-völgy kalózai”-ként (helyesen Szílicium-völgy lenne) bemutatott filmet időközben az IMDB-n magyarul már “Számító emberek”-re változtatták.

Steve Jobs amúgy a sajátos stílusában 1999-ben felhívta Noah Wyle-t (ő játszotta Steve szerepét – itthon a Vészhelyzetből lehet ismerős, mint Carter doktor), hogy szerinte a film egyszerűen pocsék lett, a forgatókönyv szar, meg úgy egyébként is, ha egy kicsit több időt szánnak rá, akkor sokkal több és jobb dolgot is ki lehetett volna belőle hozni.

“I’m just calling to tell you I thought you did a good job. I hated the movie, I hated the script, I think if you had spent a little more time and a little more money and maybe a little more attention to detail, you could have had something there. But you were good.”

Amúgy Steve Noah munkájával teljesen meg volt elégedve, olyannyira, hogy az 1999-es Macworld konferenciára is meghívta, melyet akkor New Yorkban a Javits Center-ben tartottak és azt kérte tőle, hogy az első 5 percben alakítsa őt.

“Listen, we do this thing every year called the Macworld convention. It’s in New York, at the Javits Center. There will be about 10,000 people there. And I think it would be hilarious if you came out on stage dressed as me and did the first five minutes of my keynote address. Are you interested?”

Noah Wyle elfogadta az ajánlatot. A közönség kitörő tapssal fogadta szereplését.

Az új filmhez azonban még keresik a szereplőket, főként, hogy ki játszhatná el Steve karakterét.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!