Kérdéses, mennyire lehet zökkenőmentes az Apple Vision Pro gyártása

HusztiD 2023.06.13. 09:55 Apple Vision Pro 0 db 58

Az Apple az előző hét elején mutatta be legújabb nagy dobását, az Apple Vision Prót, ami természetesen egyből lázba hozta az embereket. VR headset ide, vagy oda, egy negatív hátulütője van, az pedig nem más, mint maga az árcédula. De úgy tűnik, egyéb problémája is akad a kaliforniai vállalatnak.

Ahogyan a vállalat CEO-ja, Tim Cook elmondta, a készülékre csak a következő év elején lehet számítani, hiszen valamikor akkor dobják piacra. Addig pedig még az is lehetséges, hogy újabb akadályokba ütközik az Apple, ha nem a tervezettnek megfelelően haladnak a gyártási folyamatok.

Legutóbb például a Sony miatt érheti kellemetlenség a kaliforniai vállalatot, hiszen ők gyártják le a készülékhez az OLEDos (OLED On Silicon) kijelzőket. Az értesülések szerint a japán gyártó jobb esetben mindösszesen 100-200 ezer darabot tud negyedévente leszállítani.

Ez egyelőre nem tűnik problémának, hiszen az előzetes becslések alapján 100 ezernyi eladott készülékkel kalkulál a kaliforniai vállalat az első évben. Viszont kíváncsian várjuk, mekkora sikert jár be az almások következő nagy dobása, illetve miképp alakul a keresete az ezt követő időszakban is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!