Kiapadtak az Apple készletei – Elfogyott az iPhone 4S! Csúszhat a 2011. október 28-i második kör premierje?

KeleMan 2011.10.15. 20:27 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 118

Ennyi, kész, elfogyott. Bezár a bazár. Nos persze nem, de az óriási népszerűségnek örvendő új iPhone 4S készletek kiapadtak. Az amerikai szolgáltatóknál egységesen 1-2 hét a várható szállítási idő, de akár 4 hetesre is módosulhat az újabb szállítmány érkezése. Az Apple az amerikai online áruházában már csak novemberi szállításra vállalja a kártyafüggetlen készülékek forgalmazását.

Vélhetően a nagyobb országokban tegnapi nap debütált iPhone 4S készülékek miatt, valamint a szolgáltatókkal kötött szerződések hatására az Apple a 2011. október 28-i második körre is rendelkezésre kell, hogy bocsásson egy nagyobb szállítmányt, hacsak nem csúsztatja el a premier napját, amiatt, hogy a nagyobb piacok igényeit képes legyen előbb kielégíteni.

Amerikában az előrendelés első napján (2011. október 7.) 1 millió készüléket foglaltak le. A tegnapi napon, amikor is elindult a hivatalos forgalmazás pedig még ugyanannyit vásárolhattak az emberek. Számítások szerint csak az első hétvégén várhatóan 4 millió iPhone 4S készülék találhat gazdára. Az amerikai AT&T, a Spint, de még a Verizon is azt jelezte, hogy elfogyott a raktárkészlet. Európában (Franciaország, Németország és Nagy-Britannia) is hasonló a helyzet, de Japánban és Ausztráliában is már csak 2 hetes szállítást vállalnak.

A hatalmas népszerűség okán, valamint azzal a ténnyel is számolva, hogy 2 hét múlva újabb 30 ország csatlakozhat a forgalmazáshoz, elképzelhető, hogy a szállítási idő, akár 1 hónapra is emelkedhet. Itthon a T-Mobile és a Vodafone is megerősítette, hogy egyaránt elindítják a készülék értékesítését október 28-án. A kérdés már csak az, hogy vajon mekkora szállítmányt kap Magyarország a többi ország mellett.

Ugyanis nagyon elképzelhető, hogy aki nem lesz ott a premieren, annak akár több hetet is várnia kell majd itthon is a vásárlásra. Reméljük a premier napján itthon mindenki meg tudja majd vásárolni az új készüléket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!