Felhasználó: – Sugározz fel!    Siri: – Sajnálom Kapitány! A Tricordered Airplane módban maradt!

KeleMan 2011.10.15. 23:12 Apple, Egyéb, iPhone 4 hozzászólás 527

Felhasználó: – Sugározz fel!
Siri: – Sajnálom kapitány! A Tricordered Airplane módban maradt!

Felhasználó: – Mondom sugározz fel!
Siri: – Jól van, jól van! Állj egy helyben…

Mint az várható volt, az új beszédfelismerő funkciót nem csak a “helyes” módon fogják használni az emberek. A Siri esetében – mivel egy személyes asszisztensről van szó – bármilyen furcsa is, az Apple ezzel is számolt.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint a Siri fejlesztői úgy döntöttek, hogy egy “barátságos és szerény” személyiséggel rendelkező asszisztenst fognak életre kelteni, mindezt azonban úgy, hogy legyen egy fajta saját véleménye is. Norman Winarsky, az egyik társalapító, elmondta, hogy amikor 2010-ben az Apple 200 millió dollárért megvásárolta őket, sokat beszéltek az Apple csapatával, hogy legyen inkább természetes és semleges az asszisztens, vagy legyen neki saját attitűdje, azaz véleménye is a dolgokról.

“There were many conversations within the team about whether it should be gender neutral or should have an attitude.” – mesélte Winarsky.

Mielőtt az Apple megvásárolta volna a Siri-t már eleve volt egy “személyes véleménye” a szoftvernek, melyet időközben sokan észre is vettek. Még a nyelvtörőkkel is elboldogul…

A Siri pár nap alatt olyan sikeres lett, mint Glados a Portal játékból; olyannyira, hogy vicces emberek már egy Tumblr oldalt is létrehoztak a számára, melyen vicces párbeszédek találhatóak meg.

A Shit That Siri Says oldalon számtalan érdekes és érdektelenebb (főleg szexuális) jellegű párbeszédek találhatóak meg, melyre a Siri válaszol.

Felhasználó: – Milyen ruha van rajtad?
Siri: – Aluminoszilikát üveg és edzett acél! Jó, mi?

Felhasználó: – Milyen ruha van rajtad?
Siri: – Miért kérdezi mindenki ezt tőlem?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. andrew218 - 2011.10.16. 12:43

    Szerintem nagyon jo dolog.magyarul mikor varhato?

  2. Hoodr - 2011.10.16. 16:29

    soha?

  3. M.017 - 2011.10.16. 16:32

    haha, szerinted?:) egy embert nem tudsz megtanítani belátható időn belül magyarul, nem, hogy egy gépet. hála a mi szép bonyolult nyelvünkek<3

  4. reconka - 2011.10.17. 00:47

Szólj hozzá Te is!